Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervjuu za rtl

Kalmeta: Bilo mi je neobično vidjeti Polančeca u lisičinama

kalmeta
RTL
04.04.2010.
u 19:34

Moguće je da u Vladi nitko nije ništa znao što je Polančec radio, istaknuo je Kalmeta.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta u intervjuu za RTL osvrnuo se na aktualna događanja pa tako i na uhićenje bivšeg kolege iz Vlade Damira Polančeca zbog afere Podravka.

- Bilo mi je neobično vidjeti ga u lisičinama. Skupa smo radili u Vladi, no institucije moraju raditi svoj posao, rekao je Kalmeta. Dodao je da je moguće da nitko u Vladi nije ništa znao što je Polančec radio, te da je netko znao da "bi to sigurno prijavio".

Nije htio komentirati medijska nagađanja da je u slučaju Polančec zapravo glavna meta bivši premijer Ivo Sanader. Također nije htio niti iznijeti svoje mišljenje o tome misli li da je Polančec kriv, te smatra li je li on bio sposoban napraviti sve ono za što ga se sumnjiči.

-Ne želim špekulirati. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja, dodao je Kalmeta.

Istaknuo je da je s premijerkom Jadrankom Kosor u odličnim odnosima, zbog kako kaže, njezine tolerancije. Dodao je da mu je s njom lakše surađivati nego s prijašnjim premijerom Ivom Sanaderom.

Kalmeta se osvrnuo i na afere koje su okrznule njegov ministarski položaj, između ostalog i na željezničku nesreću u Rudinama, nakon čega je svoj mandat ponudio premijerki. 

- Imao sam namjeru povući se nakon te strašne nesreće. Još uvijek se naježim kad se toga sjetim - rekao je Kalmeta, dodavši da bi podnio ostavku "da je za nešto kriv".

Komentara 116

MA
maklin
22:14 04.04.2010.

Ako Kalmeta nije nikad muljao i sebi priskrbio puno novaca od iste korupcije, onda mi ne živimo u Hrvatskoj. Kalmeta je muljator možda još i veći od Polančeca. Samo da agencije imaju slobodne ruke da ih sve pohvataju !

FR
frenky10
22:51 04.04.2010.

pitanje je vremena kad ćemo i njega vidjeti u lisicama!

JO
Johny1973
06:17 05.04.2010.

Ako ima pravde, u r next, cunt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije