Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna: Danas izdano žuto upozorenje za jednu hrvatsku regiju

Rijeka: Jaka kiša otežava promet po centru grada
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.12.2022.
u 07:38

Danas će najviša dnevna temperatura biti od 6 do 11, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Na zapadu zemlje danas postupno smanjenje naoblake, a na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji većinom oblačno, ponegdje s kišom, lokalno i izraženijim pljuskovima te grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). U unutrašnjosti ujutro te ponovno navečer mjestimice magla. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjeren i umjereno jak sjeverozapadni vjetar, kratkotrajno ponegdje i sjeverni, a u ostatku Dalmacije još prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

DHMZ je danas za kninsku regiju izdao žuto upozorenje. Moguća je mjestimice obilna kiša i jača grmljavinska nevremena. 

Što nas čeka do kraja tjedna

"Ni u ovom tjednu neće biti mnogo sunčanih sati, a gotovo se ne može izdvojiti dan bez kiše barem ponegdje u Hrvatskoj. Pritom u drugoj polovini tjedna oborine mogu biti obilnije, nadajmo se - ne i rekordne, kao što je primjerice bilo u Krku s nedjelje na ponedjeljak, kada je zabilježen apsolutni rekord u dnevnoj količini oborine na toj meteorološkoj postaji DHMZ-a - čak 194 mm. Temperatura će od početka tjedna malo više od prosječne za ovaj dio godine - prema subotu još porasti, kao i jakost juga na Jadranu, ali je u nedjelju moguće zahladnjenje koje će se, iako manje izraženo, osjetiti i na Jadranu uz buru", sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Kada smijete uključiti svjetla za maglu, a kada zbog toga možete dobiti kaznu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije