Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPE VIJESTI

Zimska idila za Božić? Prognostičari Accuweathera u vrijeme blagdana najavljuju snijeg!

Snježna idila u Maksimirskoj šumi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
03.12.2022.
u 15:30

Temperature bi u Osijeku u tjednu između Božića i Nove godine u noći mogle ići i do 5 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, a snijeg se očekuje u nekoliko navrata. No, hoće li Hrvatima doista Božić biti bijeli, tek ćemo vidjeti

I dok je u gorskim dijelovima Hrvatske prvi snijeg već pao, gradovi poput Zagreba već godinama nisu vidjeli veće količine bijelog pokrivača u vrijeme blagdana, barem ne onog koji se ''zadržao''. No, ove godine prognostičari Accuweathera predviđaju drugačije - tako da bi u nekim dijelovima Hrvatske doista mogao biti ''bijeli''.

Naime, Accuweather idućih dana prognozira nestabilno vrijeme uz temperature do maksimalnih 11 Celzijevih stupnjeva. Što se više približavamo Božiću, vrijeme će biti hladnije i lagano prelaziti ispod ništice. Već na Badnjak mogao bi pasti prvi snijeg koji bi se nastavio i na Božić, i to uz dnevne temperature oko 2 Celzijeva stupnja. I tijekom cijelog tjedna između Božića i Nove godine temperature će se kretati oko ništice, a Nova Godina mogla bi proći bez padalina.

U Splitu se pak ne očekuje snijeg. Temperature će se cijelog mjeseca kretati između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva, uz povremene oborine. Oko devet Celzijevih stupnjeva bit će u tjednu između Božića i Nove godine, no ni za Božić ni uoči Nove godine trebalo bi biti sunčano i vedro, najavljuju prognostičari Accuweathera. 

U Rijeci bi pak moglo biti nešto hladnije, a ako je vjerovati Accuweatheru, snijeg bi mogao u dva navrata pasti između Božića i Nove godine. Temperature ipak neće ići ispod nule, tako da je malo vjerojatno da će se on i zadržati na tlu. Ipak, oko Rijeke idućih bi tjedana trebalo biti znatno više oborina u obliku kiše. 

Kao i u Zagrebu, tako bi i u Osijeku Božić mogao biti zabijeljen. Temperature bi u tjednu između Božića i Nove godine u noći mogle ići i do 5 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, a snijeg se očekuje u nekoliko navrata. No, hoće li Hrvatima doista Božić biti bijeli, tek ćemo vidjeti.

>> VIDEO Amerikanci pokazali novo moćno nuklearno oružje, pogledajte kako izgleda

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar KalebJosua
KalebJosua
16:22 03.12.2022.

Snijeg bi mogao pasti a možda i ne padne!

AI
airbender
16:17 03.12.2022.

S obzirom da prognostičari ne uspiju točno prognozirati niti 5 dana unaprijed, na koju foru vi pišete naslov da će biti snijeg "za blagdane"?

DU
Deleted user
20:15 03.12.2022.

Ne trebaju nam stranci prognozirati vrijeme. Imamo mi u RH odlične meteorologe u DHMZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije