Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Manolić:

'Kakvih razmjera je kriza kad SDP-ovac zove HDZ-ove premijere'

Manolić Valentić
Robert Anić/PIXSELL
18.07.2013.
u 19:48

– Smatram da je pitanje Perkovića bila provokacija u trenutku kada nacija slavi ulazak u EU – rekao je Manolić.

U HRT-ovoj emisiji Tema dana gostovali su bivši premijeri Josip Manolić i Nikica Valentić te su otkrili detalje današnjeg sastanka sa Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima.

Manolić je kazao da su svi bivši premijeri koji su se danas družili kod Milanovića bili iz HDZ-a, a da je na vlasti SDP-ovac i da to dokazuje kolike razmjere je dosegla kriza. - U Vladi su došli do saznanja da treba tražiti one točke na kojima se može pronaći suglasje u društvu. Nismo se postavili previše kritički, nego smo pokušali pronaći točke na kojima treba objediniti sve političke snage kako bi se postigao napredak – kazao je Manolić.

Govorilo se o gospodarstvu

Nikica Valentić je naglasio da je "njihova grupa" inicirala sastanak, a Jadranka Kosor je bila zadužena da ga dogovori te su dobili "respektabilno vrijeme" od dva i pol sata s Milanovićem. – Kako smo u ozbiljnoj ekonomskoj situaciji, najviše smo govorili o gospodarskim temama – otkrio je Valentić te dodao kako je njegovo stajalište, koje je iznio na sastanku, da bez konsenzusa oko bitnih nacionalnih interesa nema izlaska iz krize.

Valentić je kazao da se u gospodarskom modelu ništa nije promijenilo od njegove Vlade. Dvojica bivših premijera komentirala si i "slučaj Perković" o kojem se nije razgovaralo na sastanku.

"Provokacija onih koji Hrvatskoj žele zlo"

– Smatram da je pitanje Perkovića bila provokacija u trenutku kada nacija slavi ulazak u EU. Bila je to provokacija onih koji Hrvatskoj žele zlo. To su bile unutarnje snage koje su provocirale taj problem – rekao je Manolić te dodao kako Vlada mora riješiti to pitanje, ali nije rekao kako bi ga on riješio.

Manolić je otkrio i kako ga u današnjoj Hrvatskoj rastužuju "osnovni problemi". – Najviše besposlenost koja je dosegla granice ili dno. Ne možete biti mirni u zemlji u kojoj imate 300 tisuća nezaposlenih i ljudi ne znaju što će sutra jesti – rekao je Manolić i dodao kako društvo mora reagirati na takve probleme.

>>Mateša o sastanku premijera: Nismo mi tu da mu dajemo savjete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije