Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoje ih je NA OBRADI

Kakva je situacija po bolnicama u Hrvatskoj? Objavljeni detalji o hospitaliziranima nakon sumnje na trovanje

Zagreb: Zbog novih slu?ajeva trovanja Vili Beroš dao je izjavu za medije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
09.11.2023.
u 10:18

Najveći broj pacijenata, njih 17, obradio je KBC Zagreb. Od ukupnog broja obrađenih pacijenata, u KBC-u Zagreb bila su dva pacijenata s erozivnim ozljedama, no svi su pacijenti otpušteni kući.

U 10 hrvatskih bolnica obrađeno je ukupno 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne ozljede, no od ukupnog broja pacijenata 32 ih je otpušteno kući, a dvoje ih je hospitalizirano, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva.

Najveći broj pacijenata, njih 17, obradio je KBC Zagreb. Od ukupnog broja obrađenih pacijenata, u KBC-u Zagreb bila su dva pacijenata s erozivnim ozljedama, no svi su pacijenti otpušteni kući.

Po broju obrađenih pacijenata slijedi KBC Sestre milosrdnice iz Zagreba gdje ih je bilo šest. Nisu imali erozivne ozljede te su svi otpušteni kući.

Video: Pogledajte kako se povlači Coca Cola iz trgovina

KBC Rijeka i Opća bolnica Varaždin obradile su svaka po jednog pacijenta, a oba su imala erozivne ozljede.

Pacijent u Rijeci je hospitaliziran, a pacijent iz Varaždina je otpušten kući.

VEZANI ČLANCI: 

Zagrebački KB Merkur obradio je dva pacijenta koji nemaju erozivne ozljede, no jedan pacijent je hospitaliziran, a jedan otpušten. 

Od ostalih bolnica, KBC Split obradio je tri pacijenta, a OB Karlovac, Čakovec, Virovitica te Opća županijska bolnica Vinkovci po jednog pacijenta. Ni jedan od navedenih nisu imali erozivne ozljede te su svi otpušteni kući.

Komentara 2

MA
majeltomoguce
10:56 09.11.2023.

To je ona kolektivna histerija i ništa više! Popijte litru gaziranog pića bilo koje marke i imat ćete blage erozije jednjaka - jer to su agresivna pića koja se osim za piće koriste i za pranje WC-a ili posuđa. Dakle pravi problem je što su takva pića ušla bez ikakvih ograničenja među sve nas i postala normalna, pa ih piju i djeca vrtičke dobi što bi trebalo strogo zabraniti! Gazirana pića su po agresivnosti u redu sa alkoholnim pičima samo što nemaju alkohol - to je jedina razlika kad govorimo o kiselosti i nadražaju - pa neka me stručnjaci demantiraju nekim znanstvenom radom koji tvrdi suprotno!

Avatar LittleTut
LittleTut
10:38 09.11.2023.

Dakle, i dalje se jedino onaj dečko u Rijeci nečime otrovao, ovo ostalo su ili lovci na odštete ili hipohondri koje boli grlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije