Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATI AMERIKANCI

Kakva ideja: Zarađuju tako što prijavljuju vozače koji ostavljaju vozila da rade u praznom hodu!

Reuters/Pixsell
19.04.2022.
u 10:51

Građani američkog grada New Yorka iskorištavaju lokalni zakon da bi poboljšali svoj kućni budžet

Nakon što je 2019. uveden zakon o zabrani ostavljanja vozila u praznom hodu, građani New Yorka ubrzo su u njemu vidjeli priliku za zaradu. Naime, za ovaj je prekršaj zakonom predviđena kazna od najmanje $250, od čega se četvrtina isplaćuje osobi koja je prekršaj prijavila. Kako bi došli do lake zarade, njujorčani moraju vozilo u prekršaju snimati 3 minute, ili samo minutu ako je u zoni škole. Snimku zajedno s potpisanom izjavom zatim šalju gradskom Odjelu za zaštitu okoliša te strpljivo čekaju da im poštom dođe ček

Neki su se ozbiljno ulovili prijavljivanja, pa tako NBC izvještava o Donaldu Blairu koji je zaradio više od $125 000 hvatanjem nesavjesnih vozača. Iako je Blaire uspio najviše profitirati, nije jedini koji se počeo baviti ovim poslom. Dio građana odlučio se udružiti u grupe poput IDLE Watchdogs čime si olakšavaju pronalaženje vozača u prekršaju. S obzirom na više od 2,3 milijuna dolara koji sjednu u budžet ovog velegrada od naplate kazni za prazan hod, novaca ima dovoljno za sve zainteresirane. 

Iako građani smatraju kako je uvođenje ovog zakona pomoglo smanjiti zagađenje bukom i ispušnim plinovima, najgori prekršitelji i dalje ne trpe sankcije. Apsolutni šampion tu je Amazon, s $250 000 neplaćenih kazni, a slijede ga UPS i FedEx sa 70 i 60 tisuća dolara. Usprkos tome, iz Odjela za zaštitu okoliša zakon smatraju uspješnim jer je broj napisanih kazni porasao sa 5000 2019. godine na 11 500 već sljedeće. 

Ključne riječi

Komentara 1

ŠA
Šaraf
11:55 19.04.2022.

Neki amerikanci vjeruju da je godzila napala japan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije