Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRUGLJIVI KOMENTARI

Kakva blamaža oporbenjaka u Njemačkoj: Svi im se smiju zbog promidžbenog spota

Presidential Palace in Tbilisi
Foto: Jan Woitas/DPA
20.09.2023.
u 15:13

CDU se na upit više medija nije oglasio glede ove zabune.

 Kršćansko-demokratska unija (CDU), vodeća oporbena stranka u Njemačkoj, zasipana je podrugljivih komentara internetskih korisnika u srijedu pošto je u promidžbenom spotu o povijesti stranke zgradu Reichstaga u Berlinu zamijenila fotografijom predsjedničke palače u Tbilisiju u Gruziji.

"Jako bih voljela znati je li tu umjetna inteligencija odigrala neku ulogu", napisala je političarka stranke Ljevica Anke Domscheit-Berg na svom X (Twitter) profilu.

Političar stranke Zeleni Julian Pahlke je objavio fotografiju zgrade Reichstaga u Berlinu uz poruku "Svima dobro jutro iz Tbilisija".

VEZANI ČLANCI

CDU je u utorak predstavljajući novi vizualni profil objavio promidžbeni video o povijesti stranke. Uz kadrove povijesnog razvoja stranke s fotografijama nekadašnjih čelnika poput Konrada Adenauera i Helmuta Kohla u jednom trenutku pojavljuje se i fotografija koja bi trebala predstavljati zgradu Reichstaga u Berlinu u kojoj od kraja devedesetih stoluje njemački parlament Bundestag.

No ne radi se o zgradi Reichstaga nego o predsjedničkoj palači u Tbilisiju koja je zgradi Reichstaga slična po kupoli i nekim elementima fasade, ali je na prvi pogled jasno da se ne radi o klasicističkoj zgradi u središtu Berlina nego o zgradi novijeg datuma.

Galerija - Eksplozija u Karlovcu: Radnik zadobio opekline, oštećeno jedno vozilo

Presidential Palace in Tbilisi
1/5

Zgrada Reichstaga je sagrađena u 19. stoljeću te je potpuno obnovljena nakon njemačkog ujedinjenja dok je predsjednička palača u Tbilisiju dovršena 2009.

CDU se na upit više medija nije oglasio glede ove zabune.

VIDEO Kriza na Kavkazu: Tamo uvijek osjećaš miris rata, bilo je i pucnjave. Ne vjerujem da će dugo trajati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije