Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi podaci

Kako žive djeca u „novoj obitelji“

djeca
REUTERS/PIXSELL
12.01.2013.
u 10:02

Američka znanstvena revija “Social Science Research” objavila je istraživanje o problemima koja susreću djeca odrasla u tzv. “novoj obitelji” kako se nazivaju homoseksualni parovi.

Premda se do sada držalo kako je djetetu dovoljna ljubav, bez obzira dolazi li mu ona od heteroseksualnog ili homoseksualnog para, čini se da to nije baš tako. Sociolog Sveučilišta Texas, Mark Regnerus, objavio je rezultate istraživanja na velikom broju uzorka, kako piše internetski portal Vatican Insider, na nacionalnoj razini već odrasle djece u homoseksualnoj obitelji.

Prema tom istraživanju 12% tako odrasle djece razmišlja o samoubojstvu (u odnosu na 5% djece heteroseksualnih parova), da su naklonjeniji varanju partnera u odnosu na djecu odraslu u heteroseksualnom paru (40% prema 13%), da su u većem broju nezaposleni (28% prema 8%), da ih više ide na psihoterapiju (19% prema 8%), da su češće dobili spolnu bolest (40% prema 8%), da su slabijeg zdravlja, siromašniji, naklonjeniji pušenju itd.

Američki homoseksualni pokret LGBT (lesbian, gay, bisexual, and transgender) odmah je napao takvo istraživanje i nastojao ocrniti autora istraživanja Regnerusa, kao i Sveučilište Texas, koje je priopčilo kako odbija napad na znanstveni rad porofesora Marka Regnerusa objavljen u reviji “Social Science Research”. Inače Sveučilište Texas je na 67. mjestu u svijetu prema izvješću“US News and World Report”, na 35. mjestu prema izvješću “Shanghai Jiao Tong University” i na 49. mjestu prema listu “The Economist”. Istraživanje Regnerusa prihvatio je i New York Times, koji je prenio kako su „vanjski stručnjaci ocijenili da je istraživanje vođeno po strogim mjerilima“, koje je dalo „najbolje rezultate na tu temu“. O tome istraživanju Vatican Insider pisao je jučer, 11. siječnja.

>> Zagreb Pride pozvao na masovno gej ljubljenje pred katedralom

Komentara 3

MA
marinkomarinko
08:23 13.01.2013.

iz dobivenih rezultata se vidi zašto takve "normalne brakove" i "usvjajnje djece" podržava krupni kapital i njegove sluge

UM
umpahpah
08:59 14.01.2013.

Konacno se netko udostojio objaviti normalan clanak i pokazati stvari kakve svi vec odavno znamo, a ne da moramo slusati budalastine koje nam zele proturati raznorazni stulhoferi i pusici

RT
Rollo Tomasi
13:30 14.01.2013.

Pričali kaj god o ovoj temi, spominjali ove ili one prednosti, činjenica je jedna... Ne možeš protiv biologije. I kolko god se može među odraslima stvoriti (umjetna) tolerancija, djecu ne možeš prevariti. Biologija određuje da djetetu trebaju otac i majka. Od svakog dobije ono kaj je priroda već davno odredila. I ima razlog zašto homoseksualni parovi nemaju djecu. Kako mi je to najbolje objasnila jedna starija žena: "Ja nikada ne mogu odgojiti svoje unuke kako treba jer da su žene mojih godina podobne za pravilnu brigu i odgoj, još bi mogle rađati. Ovako, ovo nije prirodno". Iako mi je zvučalo sebično, ustvari je bila u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije