Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojnikova istina

Kako su Navy Seals ubili Bin Ladena objavit će u knjizi 11. 9.

\'FILE - This is an undated photo of al-Qaida chief Osama bin Laden. Bin Laden issued a new audio message claiming responsibility for the Christmas day bombing attempt in Detroit and vowed further att
Arhiva VL
23.08.2012.
u 07:24

Pripadnik Navy Sealsa koji je bio u akciji u Pakistanu iznijet će detalje akcije i pokazati svijetu što se zapravo događalo prije nego je Bin Laden ubijen

Član američke elitne vojne postrojbe Navy Seals, točnije tima koji je ubio Osamu bin Ladena, napisao je knjigu o akciji u kojoj je smaknut jedan od najtraženijih svjetskih terorista, a knjiga naslova "Nije to bio jednostavan dan" svjetlo dana trebala bi ugledati na 11. godišnjicu rušenja tornjeva Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku, 11. rujna ove godine.

Šuškanja o izdavanju knjige izazvala su lavinu pitanja o mogućem objavljivanju povjerljivih informacija o upadu na Bin Ladenovo imanje u Pakistanu.

Američki vojni dužnosnici pokušavaju smiriti burne reakcije javnosti tvrdeći da knjigu još nije odobrilo ministarstvo obrane koje inače revidira sve knjige bivših vojnika kako povjerljive informacije ne bi bile puštene u javnost, javlja Huffington Post.

Autor knjige, koji se koristi pseudonimom Mark Owen, tvrdi da je knjigu odlučio napisati kako bi "javnosti pokazao pravu sliku jedne od najvažnijih vojnih misija u američkoj povijesti". Dodao je i kako je to zapravo knjiga o članovima njegove jedinice koja će pokazati kakve žrtve moraju podnijeti da bi odradili svoj posao, a nada se i kako će nadahnuti nove naraštaje da se priključe američkim marincima pa tako i samoj specijalnoj jedinici.

Komentara 30

Avatar nekakav
nekakav
08:38 23.08.2012.

krasno. sad će se pisati knjige velike ko rat i mir, u kojima će se detaljno opisivati kako su uhvatili čovjeka i bez suđenja ga likvidirali, a tijelo mu bacili... bez suđenja, to treba napomenuti. tom čovjeku nikad nije ništa dokazano, a sudilo mu se nije radi sigurnog izdavanja povijesti suradnje njega i američkih službi. on bi itekako lijepo pričao kako su ga amerikanci financirali, dali mu avion, kako je lijepo živio, dok je radio za amerikance. isti posao je radio i kasnije ,samo mu ameri više nisu bili suradnici, nego protivnici. da, jako važna misija je to bila, ubiti svjedoka i pomagača svojih zlodjela. baš me zanima, ako nekoj državi smeta neki čovjek, može li ga ubiti samo tak, ko amerikanci osamu? ono, recimo, nekoj državi smeta neki amerikanac, možda taj radi i za neku američku službu. pa ga ovi smaknu. bez suđenja... demokracija, a? sloboda, ne? zamisltie, zemlja s najvećim količinama bojnih otrova, kemijskog i nuklearnog oružja, prijeti drugoj zemlji ,siriji, ako bi njeno oružje palo u ruke nekome drugome... već bi se trebali početi plakati.

Avatar dovidovic
dovidovic
08:50 23.08.2012.

Još jednom čestitam Amerima što su ovoga terorista poslali tamo gdje mu je mjesto - u sanduk (pa u more). Amerika nije savršena država, ali mi je jako drago drago da je upravo ta demokratska i uljuđena zemlja, a ne primjerice Iran ili Rusija, najmoćnija na svijetu. Hrvatska pripada u NATO jer dijeli iste civilizacijske vrijednosti i to nije floskula. Zamislimo samo kako bi nam bilo u svijetu kojim dominira Ahmadinedžad...??

OB
-obrisani-
13:25 23.08.2012.

Milosevic, Mubarek, Bin Laden....kad odradu poslove za UKUSA zemlje onda ih odbacu kao blato s cipele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije