Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ U TIJEKU

Kako se prijaviti za studentski dom: Prvo treba ispuniti online prijavu pa dokumente poslati poštom

Zagreb: Studentski dom Stjepan Radić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
19.07.2023.
u 09:55

Za prijavu u web-sustav za studente koji koriste usluge SC-a potreban je AAI identitet

1 Natječaji za studentske domove u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku su u tijeku. Studenti uglavnom u svim većim studentskim centrima dokumentaciju trebaju slati poštom, a prije toga ispuniti i online prijavu. Rok za prijavu za studente u Zagrebu je 20. srpnja, odnosno do sutra. Ove je godine zagrebački SC na svojim web-stranicama objavio niz obavijesti o natječaju, a da biste se ulogirali u web-sustav za studente koji koriste usluge SC-a, potreban vam je AAI identitet (koji možete dobiti i od SC-a).

2 Kada uđete u sustav, s lijeve strane odaberite "Molbe" i upis molbe, a potom upisujete svoje osobne podatke. Nakon toga odabirete svoje prioritete za studentske domove. Možete odabrati dva doma u kojima biste najviše voljeli stanovati. No, ako ne budete imali dovoljno bodova za domove koje ste odabrali, i dalje možete dobiti neki drugi studentski dom za koji ćete prikupiti dovoljno bodova.

VEZANI ČLANCI:

3 Ako ste student, nakon toga upisujete podatke o svom studiju – riječ je o obrascu A koji kasnije također trebate priložiti pri slanju poštom, a prije toga treba vam ga ovjeriti fakultet. Sve te podatke možete provjeriti u Studomatu. Sada ispunjavate izjavu o članovima zajedničkog kućanstva. Na temelju socioekonomskog statusa možete dobiti dodatne bodove.

4 Nakon toga trebate označiti sve priloge koje ćete još poslati poštom. Svi koji se prijavljuju trebaju kopirati svoju osobnu iskaznicu ili priložiti potvrdu o prebivalištu. Studenti moraju i ispisati privolu za objavu osobnih podataka te priložiti dokaz o uplati troškova natječajnog postupka (osam eura). Obrazac A dostavljaju studenti, a obrazac B maturanti koji su srednju školu završili izvan RH. Oni dostavljaju i svoje svjedodžbe. Obrazac C dostavljaju studenti s invaliditetom. Potvrda treba i ako vam je netko iz obitelji branitelj. Još su navedene sve druge moguće potvrde, to također treba provjeriti.

VIDEO Koliko god vi mahali s ENC uređajem, rampa nesmiljeno stoji. Kako ući na autocestu?

Komentara 1

FR
FranjoTT
10:04 19.07.2023.

ZNA SE kak se dobiva studenstki dom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije