Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osnove preživljavanja

Kako preživjeti… u prirodi

Općina Fužine
Foto: Promo
1/9
14.08.2020.
u 14:05

U Općini Fužine, točnije u poznatom Roswell selu, sutra će se, 15. kolovoza s početkom u 18 sati, održati tematsko predavanje o osnovama preživljavanja u prirodi

Ljeto je poznato vrijeme kada se znamo izgubiti u prirodi, a i ekipi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) dobro dođe mala pomoć, kako u lociranju izgubljene, počesto i ozlijeđene osobe, tako i u održavanju na životu. Stoga, ako se izgubite u prirodi dobro je biti educiran bar o osnovama preživljavanja.

Naime, u Općini Fužine, točnije u poznatom Roswell selu gdje je sniman film Winnetou, sutra će se, 15. kolovoza s početkom u 18 sati, održati tematsko predavanje o osnovama preživljavanja u prirodi. Predavanje će obuhvatili kako sigurno upaliti vatru u prirodi na razne načine, koji su to osnovni alati za preživljavanje, kako se orijentirati pomoću karte i kompasa, kako upaliti signalnu vatru koja može i život spasiti, kako izraditi sklonište i prehraniti se. Predavači su Dražen Šulc, instruktor preživljavanja i Marin Čargonja iz ranča Čargonja. Uz predavanje, u cijenu kotizacije od 30 kuna, uključen je čaj ili kuhano vino kao i kobasica koju će sudionici sami pripremati na logorskoj vatri.

Foto: Arena Hospitality Group

Program o osnovama preživljavanja u prirodi itekako je interesantno predavanje, a svima dobro dođe. Organizatori poručuju kako na predavanje nije poželjno doći u natikačama već spremni za izlet u zahtjevnijem prirodnom okružju, toplo odjeveni jer su goranske noći prohladne, a vremenske prilike znaju iznenaditi. Ujedno organizatori i Općina Fužine zahvaljuju ekipi volontera HGSS-a uz napomenu kako ih se zove isključivo u slučaju stvarnih prijetnji, a mi im možemo pomoći vlastitim znanjima i odgovornošću.

Foto: Arena Hospitality Group

Od ostalih atrakcija u Općini Fužine sve posjetitelje obradovat će i Bajer music evening, vožnje izletničkim brodićem Sv. Anton uz zvukove gitare i degustaciju proizvoda od aronije (sok ili liker) domaćeg OPG-a Zeleni san i to u nedjelju, 16. kolovoza u 17 i 18:30 sati. U Lovačkom domu Arnika Fužine ovu subotu i nedjelju sve posjetitelje očekuje i pravi domaći roštilj vikend. Sve vjernike koji slave Veliku Gospu misna slavlja su na rasporedu u Fužinama u 8 sati, a u Ličkom polju u 9 sati. Isti dan se hodočasti u Lokve, a polazak je ispred crkve Sv. Antuna u Fužinama u 14:45 sati. Sve informacije o događanjima i atrakcijama u Općini Fužine dostupne su putem Facebook stranica i na www.tz-fuzine.hr mrežnim stranicama.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije