Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Kako preživjeti i gdje se zaposliti - ipak to najviše muči Zagorce

Zastupnici
Matija Topolovec/PIXSELL
01.10.2013.
u 16:00

Dunja Špoljar i Željko Kolar završili su ciklus obilazaka Zagorja, koji su počeli 12. ožujka u Krapini, a završili 16. rujna u Klanjcu, pri kojima su pričali s građanima o njihovim problemima

Hoće li se uspostaviti autobusna linija Krapinske Toplice - Tuheljske Toplice? Kada će biti gruntovno uređeno katastarsko područje Šemnica? Ostaje li Županijski centar 112 Krapina i nadalje u Krapini? To su samo neka od ukupno 154 pitanja koja su građani 25 zagorskih općina i sedam gradova uputili saborskoj zastupnici SDP-a Dunji Špoljar i Krapinsko - zagorskom županu Željku Kolaru (također još kao zastupniku) prilikom susreta s njima, što im je u posljednjih pola godine bilo omogućeno svakog ponedjeljka.

 Šestomjesečni ciklus

 Naime, Špoljar i Kolar završili su ciklus obilazaka Zagorja, koji su počeli 12. ožujka u Krapini, a završili 16. rujna u Klanjcu, pri kojima su pričali s građanima o njihovim problemima.

 - Ipak, najčešća su pitanja bila kako preživjeti, gdje se zaposliti, kako položiti stručni ispit ili što se prijevozom učenika. Uglavnom, pitanja su vrlo različita, a ako im nismo mogli pomoći mi osobno, uputili smo građane na prave adrese - rekla je Dunja Špoljar na konferenciji za novinare u Krapini. Objasnila je pritom da su i od izvršne vlasti pokušali prikupiti informacije, a na većinu su pitanja građani dobili pisane odgovore na kućne adrese. Najavili su Kolar i Dunja Špoljar i novi ciklus druženja, međutim, od sada će to biti u Krapini, u Uredu župana.

 Kolar je rekao da su i kao saborski zastupnici u parlamentu, iako ne direktno, doprinijeli boljitku.

 - Uspjeli smo se izboriti za novi Zakon o veterinarstvu, kojim će država sada participirajući u troškovima pomoći i peradarima u zbrinjavanju lešina. Također, tu je i Zakon o nasljeđivanju, prema kojem će odsada banke, u slučaju da su općina ili grad naslijedili dug, to moći naplatiti samo tom imovinom koja je naslijeđena, a ne još i sa vrijednosti te imovine, pa će se tako izbjeći blokade računa općina, odnosno gradova - objasnio je Kolar.

 Bitna kvaliteta pitanja

 Dunja Špoljar pozvala je pritom građane da se odazovu u novom ciklusu. - Nije bitan broj pitanja, već njihova kvaliteta. Mnogo građana dolazi nam komentirati aktualnu političku situaciju, ali produktivnije je kad imaju konkretno pitanje. Pozivam sve da dođu jer tu nisu bitni HDZ ili SDP, ja sam zastupnica svih Zagoraca - pozvala je D. Špoljar, pohvalivši pritom i dosadašnju suradnju načelnika i gradonačelnika. Rekla je da u tek jednoj općini nije uspostavljena suradnja, ali u kojoj - nije htjela otkriti. Na kraju je navela primjere problema na kojima trenutno radi. To su visina osiguranja za vozila s područja KZŽ, problem dnevnih migranata, prometna povezanost, odlagališta otpada, vodoopskrbna mreža te socijalna pitanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije