Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kako ministar Mornar i ministrica Opačić šutiraju bolesnu djecu

prosvjed
Patrik Macek/PIXSELL
09.09.2014. u 14:00

Ovo se u normalnom svijetu zove segregacija.

Hrvatska vlada nije se mogla spustiti niže: udarom na djecu s posebnim potrebama kako bi uštedjela sitniš dotaknula je moralno dno.

RTL, Nova, HTV – svi su prepoznali težinu ove priče. I svi su poručili vladi: pratit ćemo kako ćete ovo riješiti. Nadam se i da hoće jer priča o bolesnoj djeci ne zanima ni vladu ni oporbu. Iz HDZ-a dignu galamu čim netko spomene Josipa Broza ili 2. svjetski rat. Ali kad su nemoćna djeca u pitanju nije im na
 kraj pameti bakćati se s temom koja nema izborni kapacitet. Djecom se ne bave ni biskupi, ni sindikati. Ne bave se ni babe i gongovi kojima su važnija djeca u Gazi i istočnoj Ukrajini nego ti nemoćni klinci oko nas.

Sva se oporba jučer digla zbog ćirilice za bunjevačku djecu i sasula drvlje i kamenje po "četnicima", ali ne vide da u Zagrebu djecu u invalidskim kolicima izbacuju iz škola. Ne znaju ni upitati kako može biti novaca za sapun u uredima ministra Mornara i ministrice Opačić, a ne može biti novca za asistente bolesnoj djeci? I služi li im taj sapun samo za pranje ruku od njih? A ono što dnevnici sinoć nisu zabilježili dodatna je sramota za ovu vladu: majkama njegovateljicama par dana uoči školske godine stigla su rješenja da im djeca, umjesto uobičajene nastave, u školi mogu biti samo tri puta tjedno po dva sata.  Ovo se u normalnom svijetu zove segregacija. Jer majka njegovateljica nije psihologinja ni defektologinja, dakle ono što dijete dobiva u školi. I zato mediji ne smiju stati, nego rušiti ove diskriminirajuće zakone i segregacijsko ponašanje. Jer ta djeca sada imaju samo nas...

MINUS

Al Jazeera Balkans: Hvale se da su regionalna TV, a sinoć su više pažnje posvetili Japancu Nishikoriju nego Čiliću, čija je kuća 130 kilometara od sjedišta te televizije u Sarajevu

PLUS

Dnevnik Nove TV: Čilićeva majka se uoči meča naradila oko gostiju u Međugorju i simpatično zaključila: Marin nam je donio veselja, ali nam je, brate, i natovario obaveza :)

>>Mornar traži da Zagreb i županije plate asistente

>>'Nije sve loše, ove godine imamo 1200 asistenata za djecu s poteškoćama'

Komentara 12

BA
bakulušić
14:29 09.09.2014.

Predlažem novinarima "Večernjeg lista" da u sklopu ove teme obrade i informiraju nas kako je ministrica na inicijativu jedne udruge civilnog društva "rasturila" domove za djecu sa posebnim potrebama. U tim domovima djeca su imala svu brigu i skrb, faktički sve što im je bilo potrebno. Gdje su danas i što se s njima događa...

Avatar zabadalo5
zabadalo5
15:10 09.09.2014.

Ja jos uvijek ne vjerujem u ovo! Kukurikavci, sramite se!!!

OS
osica
14:31 09.09.2014.

Nije mi jasno pismo poslano roditeljima djece s posebnim potrebama, da mogu djeca biti na nastavi - " tri puta tjedno po dva sata". To onda nije ni škola ni nastava već mazanje očiju javnosti. Sramota Hrvatske, ako nam se nam se roditelji ovakve djece moraju s bolesnom djecom boriti za svoja prava.Nema tu ministara kao na" paradama ponosa" , jer ovo je " parada njihove sramote"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije