Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar mornar

'Nije sve loše, ove godine imamo 1200 asistenata za djecu s poteškoćama'

Vedran Mornar,Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.09.2014.
u 19:55

Dok su prvi dan škole roditelji djece s poteškoćama prosvjedovali na Markovu trgu, ministar Mornar situaciju ne gleda s pesimizmom

Mi samo loše stvari gledamo, ali nisu sve stvari tako loše. Ove smo godine problem počeli sustavno rješavati. Do sada se iz centralne kase financiralo sedam milijuna kuna, a ove godine taj smo iznos povisili na 50 milijuna kuna, kazao je Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar komentirajući u Dnevniku HRT-a problem nedostatnog broja asistenata za djecu s poteškoćama u razvoju.

Dok su na prvi dan škole roditelji djece s poteškoćama prosvjedovali na Markovu trgu, ministar Mornar situaciju ne gleda s pesimizmom. Pojasnio je da će ove godine 1200 učenika dobiti asistente, što je za 400 više negoli prethodne, no kaže da Ministarstvo i dalje ne zna točan broj učenika kojima je takva pomoć potrebna. Dok se u medijima ovih dana ta procjena zaustavlja oko broja 7000, Mornar kaže da procjena varira od 800 do 8000. Ministar je apelirao i na lokalnu samoupravu jer ''ne može se sve riješiti na razini Ministarstva''.

>>Mornar traži da Zagreb i županije plate asistente

>>Nastava u obnovljenoj školi u Gunji: Radilo se i po tri smjene

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:08 09.09.2014.

Zašto ljudi prosvjeduju ako je sve bajno?

19
1995josip
21:40 08.09.2014.

Ako ništa drugo novi ministar je kulturniji od bivšeg ministra jovanovića koji je i od gospodina Mamića izgubio na sudu , jer Mamić je rekao istinu a sud je to potvrdio .

HR
HRVATSKA89
20:14 09.09.2014.

ma ne nije lose 1200 asistenata" za djecu a za vladu imamo novih 2200 asistenata" da trckaraju iza njih cjela satnija ide iza svakog ministra saborskog zastupnika koji se ubise od posla kako da se sto bolje opravdaju pred javnosti tri sata rade pa pet smisljaju izgovore kad izadju pred novinare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije