Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKI STOŽER

'Kako je moguće da se na popisu stanovništva nalaze osobe koje služe kaznu za Ovčaru?'

stožer
16.08.2016.
u 14:46

Iz Stožera su i najoštrije osudili vandalski čin oskrvnanjenja spomen-biste francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera

Na danas održanoj konferenciji za novinare Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozdravio je proces provjere prebivališta kojega provodi MUP RH. Istaknuli su i kako se provjerom kontrole prebivališta utvrdilo ono na što oni upozoravaju.

- Nadamo se da će nakon izvršene kontrole prebivališnih adresa uslijediti i prilagodba istom, popisa birača, već do datuma provedbe skorašnjih izvanrednih parlamentarnih izbora. Oni koji su se prvi  javno oglasili i osudili ovu akciju jedini su kojima to ne odgovara, ističu iz Stožera.  

Obrazlažući situaciju iz Stožera podsjećaju kako su „dokazanu manipulaciju izvedenu prema jedinstvenom načinu i metodologiji popisa stanovništva u cijelom svijetu, predočavali bivšem predsjedniku RH Ivi Josipoviću, bivšem predsjedniku bivše Vlade Zoranu Milanoviću, ali i svim bivšim saborskim zastupnicima, pa tako i bivšem ministru MUP-a Ranku Ostojiću“. Još jednom su iznijeli i podatak kako su u Popisu stanovništva nalaze i osobe koje su bile na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne za počinjenje ratnog zločina na Ovčari. Ni na te primjere, na koje su ukazivali, nisu dobili odgovor. Reakcija ipak nije uslijedila pa postavljaju pitanje zašto provjeru prebivališta u Vukovaru nije proveo bivši ministar Ranko Ostojić.

- Na naš upit kako je moguće da se na popisu stanovništva nalaze osobe koje su u trenutku popisa bile na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne za počinjene ratne zločine u slučaju Ovčara, ili pak nedostupne hrvatskom pravosuđu, nismo dobivali odgovore, ističu iz Stožera dodajući kako je u igri borbe za vlašću jedan život trajno izgubljen.

Iz Stožera su i najoštrije osudili vandalski čin oskrvnanjenja spomen-biste francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u centru grada Vukovara te zatražili od nadležnih institucija sveobuhvatnu akciju pronalaska počinitelja.

- Obzirom da ovo nije prvi slučaj kukavičkog iživljavanja po spomen obilježjima u našem gradu apeliramo na sve koji na ovako niski i podmukli način pokušavaju liječiti svoje frustracije, isto više ne čine. Mir i prosperitet je jedino što je potrebno ovome gradu, ističu iz Stožera.

>> Milanović, Ostojić i Pupovac su kretori kaosa u Vukovaru. Orepić radi na sređivanju stanja

Komentara 10

Avatar Peterančan
Peterančan
15:20 16.08.2016.

Napraviti inventure po tavanima, obrisati prašinu, očistiti cijevi, podmazati...

Avatar Panonicus
Panonicus
16:13 16.08.2016.

Da je u Vukovaru i više od pola stanovništva srpske nacionalnosti, ćirilične ploče ne bi mogle biti primijenjene upravo zbog članka 8 UZoPNM.

PO
portugisac
15:38 16.08.2016.

Plahutar i regijon, HDZ će vas i sve ostale dogodine popisati. Biti će mnogo sviježiji zrak u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije