Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

Milanović, Ostojić i Pupovac su kretori kaosa u Vukovaru. Orepić radi na sređivanju stanja

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić/Večernji list
1/4
14.08.2016.
u 13:12

Penava kaže da je Orepić u tišini počeo raditi na sređivanju stanja u Vukovaru

- Vukovar treba mir i stabilnost koju smo transparentnim radom i pristupom uspjeli postići u posljednje dvije godine, što je rezultiralo investicijama u gradu vrijednim preko 600 milijuna kuna, porastu broja zaposlenih u Vukovaru, dolasku pet proizvođačkih tvrtki - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj konferenciji za novinare kojoj je povod bio subotnji intervju za Večernji list ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića u tehničkoj Vladi RH.

Podsjećamo kako je Orepić u intervjuu progovorio o provjerama i odjavama prebivališta u Vukovaru rekavši kako nakon što se izbrišu lažna prebivališta da u Vukovaru više neće biti uporišta za ćirilicu.  Penava je podsjetio i kako su nekadašnjoj Vladi RH, na čelu s Zoranom Milanovićem, predočili podatke o 400 osoba s lažnim prebivalištem i adresama koji žive u Republici Srbiji i BIH ali da nikad ništa nije napravljeno.

- Ukazali smo i na lažne adrese i fiktivne kućne brojeve, podatke iz osnovnih škola koje su po zakonu obavezne i besplatne, a govore o 20 posto djece pripadnika srpske nacionalne manjine, gotovo identičnim brojkama iz vukovarskih vrtića kao i podacima Državne uprave koji govore kako je od 420 djece čiji je upis u prvi razred OŠ predviđen u isti upisano samo njih 240. Ni oko toga ništa nije napravljeno ali su zato kreatori kaosa, Zoran Milanović, Ranko Ostojić i Milorad Pupovac, protivno interesima građana i Grada Vukovara pod parolom praznika demokracije uveli kaos u Vukovar čiji su rezultati poznat - rekao je Penava.

Kreatori kaosa

Kazao je kako se na brojne apele vukovarske vlasti da se konačno utvrdi pravi broj stanovnika Vukovara odazvao samo ministar Vlaho Orepić koji je, kako je kazao Penava, u tišini počeo raditi na sređivanju stanja u Vukovaru. - To očito ne odgovara kreatorima kaosa koji su koristili nerealne i lažne podatke u svrhu ostvarivanja svojih sebičnih političkih ciljeva, zanemarujući dobrobit građana grada Vukovara - rekao je Penava pitajući se i tko će odgovarati za posljedice kaosa koji je napravljen.

- Hoće li kreatori kaosa u Vukovaru odgovarati za sudske procese koji se provode nad braniteljima, hoće li iste te osobe odgovarati za otkaz koji je dobio policajac Igor Gilja te za pokojnog Darka Pajičića koji leži na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - pita se Penava.

>>Vlaho Orepić odgovorio na otvoreno pismo Milorada Pupovca

>> Srbijanski ministar kritizirao Orepića zbog izjave o ćirilici u Vukovaru

Komentara 84

ĆA
ćaćaća
12:51 14.08.2016.

pupovac je za hrvatsku gori od miloševićevih tenkova...

VJ
vjerovnik
13:20 14.08.2016.

Milanović je kreator sukoba i podjela .. čim se dočepao vlasti odmah je raspalio sa "proizvodnjom" klerofašista, ustaša, crnokošuljaša ... njegov cilj je bio i još uvijek je, uništenje "zločinačke tvorevine" koju naziva slučajnom, te njeno vraćanje u balkanski lonac, ako treba i ratom

DU
Deleted user
13:29 14.08.2016.

Dobro nam i ide koliko stanovnika susjednih država je prikačeno na našu pipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije