Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan otvorenih vrata

Kako je biti zastupnik? Građani pohrlili u Hrvatski sabor

dani sabora (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/15
25.05.2013.
u 13:23

Dan otvorenih vrata saborska Služba za građane organizirala je u povodu Dana Hrvatskog sabora koji se obilježava 30. svibnja te skorog ulaska u Europsku uniju

Stotine građana od ranog jutra okuplja se na Markovom trgu kako bi na Dan otvorenih vrata prvi put imalo priliku posjetiti Hrvatski sabor. Dan otvorenih vrata saborska Služba za građane organizirala je u povodu Dana Hrvatskog sabora koji se obilježava 30. svibnja te skorog ulaska u Europsku uniju, s namjerom da to postane redovita manifestacija.

Građani tijekom Dana otvorenih vrata imaju priliku razgledati prostore Sabora uz stručno vodstvo te posjetiti izložbu vrijednih eksponata iz povijesti saborovanja, koja je osmišljena u suradnji s Hrvatskim povijesnim muzejom. Uz Veliku i Malu vijećnicu, posjetitelji mogu razgledati svečane dvorane za protokolarne i službene sastanke i svečanosti, među kojima i dvoranu Ante Starčevića u kojoj je uz portrete predsjednika Hrvatskog sabora izloženo čuveno platno koji oslikava donošenje Božićnog ustava 22. prosinca 1990. godine.

Izložbu je posjetio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji je tu priliku iskoristio za susret s građanima, s kojima se zadržao u kratkom razgovoru o radu Sabora, parlamentarnoj demokraciji i promjenama koje Hrvatskoj donosi ulazak u Europsku uniju.

Do 13 sati Sabor je posjetilo oko 450 građana, a sudeći prema dugim redovima na Markovom trgu očekuje se da će do kraja dana preko tisuću ljudi razgledati Sabor i prigodnu izložbu. U okviru organiziranih najavljenih posjeta, Sabor je protekle godine posjetilo 14.800 posjetitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije