Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo čitatelja

Kako izgleda testiranje na koronavirus

Koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
16.03.2020.
u 11:27

Oni javljaju telefonom rezultat i to najmanje osam sati od uzimanja uzorka. U praksi bude i dulje, rekao je čitatelj.

Kako izgleda testiranja na novi koronavirus, ispričao nam je jedan čitatelj čiji je nalaz na sreću bio negativan. On je pozvan na testiranje na COVID-19 jer je bio na bolovanju radi bronhitisa i jer je 1. ožujka bio u Amsterdamu, a o tom putovanju obavijestio je svoju obiteljsku liječnicu. Ona je pak te podatke proslijedila nadležnima u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, odakle je stigao našem čitatelju poziv na testiranje.

– Dužni ste otići što je prije moguće u Kliniku "Fran Mihaljević" i svakako to učinite autom. Osiguran vam je parking, security vam daje masku i to nekoliko metara od zelene zgrade gdje se radi testiranje. U prvom i drugom telefonskom kontaktu, drugi je dok čekate, dajete osnovne podatke plus broj iskaznice dopunskog osiguranja ako ga imate. Problem je što ćete čekati ispred zgrade i u zgradu ne ulazite ni u jednom trenutku. Pozvonite i čekate. Čeka se barem sat i pol vremena jer je mnogo ljudi i procedura kod zdravstvenog osoblja je složena. Postoje vremenske limitacije na njihov rad. Stoga je pod normalno da kažete ime i da ćete čekati u autu, a oni će vas nazvati – priča nam naš čitatelj i nastavlja:

– Uzima se bris grla i nosa i nakon toga dužni ste ići ravno kući. Oni javljaju telefonom rezultat i to najmanje osam sati od uzimanja uzorka. U praksi, bude i dulje. Bio sam u 13:30 sati i javljen mi je negativan rezultat tek idući dan u 12:30 sati. Ako ste pozitivni, dolaze vozilom po vas.

 

Ključne riječi

Komentara 8

GR
gravitacija
12:36 16.03.2020.

Odete s društvom u birtiju i "tučete" po koronama. Tko zadnjni ostane na nogama, taj je nema.

Avatar patkovic
patkovic
11:46 16.03.2020.

koliki su troškovi testa i ko ga proizvodi ?

RU
Rusvaj
12:56 16.03.2020.

Evo moje iskustvo...... U subotu ujutro mi je bilo jako loše, smptomi..... Odem na hitnu na zaraznu "dr. Fran Mihaljevič" oni samnom naprave interviju, izvade par kapi krvi i naprave rengen pluča i srca...... U razgovoru im kažem da sam bio nedavno u kontaktu sa puno osoba od kojih su sigurno neke i stranci ili su bili izvan zemlje pa bi htio napraviti test na" koronu". Jednostavno me otpile i kažu da to rade samo ako sam ja bio vani..... Šalju me kod svog epidemiologa tog zovema on kaže da od testa ništa nego samo da otvorim bolovanje...... UŽAS svi te se rješavaju i samo tjeraju, a ove priče u medijima su bajke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije