Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO IMA PRAVO?

Liječnici zasuti zahtjevima za bolovanje, apeliraju na savjest ljudi

Ilustracija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/21
16.03.2020.
u 10:12

Kad je riječ o koronavirusu bolovanje se odobrava samo za građane kojima je po nalogu epidemiologa ili sanitarnog inženjera određena izolacija

Pedijatri i obiteljski liječnici od ranog su jutra zasuti zahtjevima roditelja i pacijenata da im se hitno odobri bolovanje tako da se od ranog jutro ničim drugim ne mogu ni baviti.

Apeliraju na svijest ljudi da to ne čine, bolovanje se odobrava samo zaposlenima kojima je to nužno. Kad je riječ o koronavirusu bolovanje se odobrava samo za građane kojima je po nalogu epidemiologa ili sanitarnog inženjera određena izolacija.  

VIDEO Zagreb: Postrožene mjere ulaska u prostor KBC Sestre milosrdnice

A trenutno je mjera samoizolacije određena za oko 9000 ljudi, rečeno je jutros na konferenciji za medije. Osim toga, ministar je izvijestio i da je detektirano sedam novih slučajeva pa se to tako broj zaraženih koronavirusom popeo na 56. Iz nacionalnog stožera ističu da je ovakva epidemiološka situacija i dalje je dobra.

"Ne bi bilo dobro da sve zatvorimo, život bi stao i stvari ne bi mogle funkcionirati. Mi epidemiolozi moramo predlagati na dnevnoj bazi Stožeru i vladi mjere za koje mislimo da su prioritetne", dodao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

VIDEO Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

>> Tema: Koronavirus

Komentara 1

EL
elkomadante
11:45 16.03.2020.

poreznu ne zanima korona ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije