Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR DVA PREDSJEDNIKA

Kako će izgledati prvi sastanak Bidena i Putina u Ženevi

FILE PHOTO: Russian Prime Minister Putin shakes hands with U.S. Vice President Biden during their meeting in Moscow
Foto: ALEXANDER NATRUSKIN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
15.06.2021.
u 23:28

Prvi sastanak licem u lice u lice između Joea Bidena na predsjedničkoj funkciji i ruskog kolege Vladimira Putina mogao bi trajati četiri do pet sati ili više.

Postoje možda veliki problemi koje treba raspraviti, ali okruženje sastanka američkog i ruskog predsjednika u veličanstvenoj vili iz 18. stoljeća s pogledom na Ženevsko jezero bit će raskošno i mirno.

Prvi sastanak licem u lice u lice između Joea Bidena na predsjedničkoj funkciji i ruskog kolege Vladimira Putina mogao bi trajati četiri do pet sati ili više.

Neke od tema o kojima će razgovarati u srijedu su kontrola naoružanja, kibernetički napadi i uplitanje u izbore.

Međutim, neće biti jela, a ruski i američki predsjednici održat će odvojene konferencije za novinare, znak zategnutih odnosa.

"Bez lomljenja kruha", rekao je novinarima visoki američki dužnosnik dok je Biden letio u Ženevu na razgovore koji bi trebali započeti oko 13 sati u Villi La Grange, elegantnoj sivoj palači okruženoj parkom od 30 hektara.

Putin stiže prvi, a on i Biden će se najprije sastati sa švicarskim predsjednikom Guyom Parmelinom. Nakon toga će ruski i američki predsjednik razgovarati u knjižnici u kojoj se čuvaju stare knjige na kineskom, francuskom, perzijskom i turskom.

S Bidenom na sastanak dolazi državni tajnik Antony Blinken, a s Putinom šef ruske diplomacije Sergej Lavrov.

Između tri i 3.5 tisuće policajaca raspoređeno je u inače mirnom švicarskom gradu.

Među tisućama knjiga u vili nalazi se i ona Charlesa Picteta de Rochemonta, diplomata koji je pripremio švicarsku Deklaraciju o trajnjoj neutralnosti - dodatni razlog za izbor Ženeve za mjesto održavanja samita.

Ključne riječi

Komentara 4

MP
miroslav.petkovic.7564
10:04 16.06.2021.

Fdisi sebti naucijs demokraciji..Spominjes ĺi demokraciju u Iraku Sitiji Lib Vjetnamu.Vidimo dvaki dan demokraciju na Americkin ulican.Pokri se po glavi.Ruski predsjednik najbolji danasnjice moj domaci amerikanac.

ZI
zimerman
07:15 16.06.2021.

Ovdje sa jedne strane imamo brutalnog diktatora a sa druge strane senilnog korupciranog ljevičara . Za Ruse ništa novo oni i ne znaju šta je sloboda tako da su zadovoljni . Žalosno je za Amere koji su uvijek živili uu slobodi i sramotno je da ih ovaj senilni korupcionirani ljevičar predstavlja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije