Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči susreta u Ženevi

Ruski predsjednik: Trump je iznimno, talentiran pojedinac, a Biden karijerni političar

Russian President Vladimir Putin attends a meeting in Sochi
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
12.06.2021.
u 07:30

Bijela kuća najavila je da će Biden na dnevni red staviti pitanja poput hakerskih napada koji su dolazili iz Rusije, moskovsku agresiju na Ukrajinu, zatvaranje disidenata i druga pitanja koja ugrožavaju te odnose

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u intervjuu za američki NBC News, uoči susreta s predsjednikom Joeom Bidenom idućeg tjedna, da su rusko-američki odnosi na najnižoj točki zadnjih godina. Putin i Biden sastat će se u srijedu u Ženevi. Bijela kuća najavila je da će Biden na dnevni red staviti pitanja poput hakerskih napada koji su dolazili iz Rusije, moskovsku agresiju na Ukrajinu, zatvaranje disidenata i druga pitanja koja ugrožavaju te odnose.

"Imamo bilateralne odnose koji su se pogoršali spustivši se na najnižu razinu posljednjih godina", kazao je Putin.

Putin je odao priznanje bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu kao "iznimnom, talentiranom pojedincu" i kazao da je Biden, karijerni političar, "sušta suprotnost" Trumpu. Upitan za komentar Bidenove izjave u ožujku u kojoj ga je nazvao ubojicom, Putin je odgovorio da je čuo desetke takvih optužbi. "To nije nešto što me u konačnici brine", rekao je.

Biden je na početku svog osmodnevnog posjeta Europi rekao kako SAD "ne traže sukob s Rusijom". "Želimo stabilan i predvidljiv odnos...no bio sam jasan: SAD će odgovoriti na robustan i smislen način ako ruska vlada krene sa štetnim aktivnostima". 
NBC News navodi kako je Putin opovrgnuo da ima saznanja o bilo kakvim hakerskim napadima iz Rusije te da je pozvao Bidena da sklope sporazum vezan uz kibernetiku.

Putin je također odbacio navode Washington Posta da se Rusija sprema opskrbiti Iran naprednim satelitom koji bi omogućio Iranu praćenje potencijalnih vojnih ciljeva na Bliskom istoku. Ustvrdio je da je riječ o "fake newsu", lažnim vijestima, te da on o tome ništa ne zna.

Ključne riječi

Komentara 12

CM
Crni_moj
13:33 12.06.2021.

Rusija je najveća zemlja svijeta sa ogromnim količinama resursa koje bi mnogi imali. Naravno da je Putin smetnja jer on to ne daje baš za badava. A kako ga bira većina Rusa šta imamo mi govoriti je li on diktator. Ispada da mislimo da su Rusi glupi. Ipak bi on trebao već razmišljati o nasljedniku koji će Rusiju štititi od lešinara kad on to ne bude mogao ili ga više ne bude jer znamo kako to završi ak se ne uradi na vrijeme.

SO
Sotona
15:43 12.06.2021.

Bijela kuća najavila je da će Biden na dnevni red staviti pitanja poput hakerskih napada koji su dolazili iz Rusije, moskovsku agresiju na Ukrajinu, zatvaranje disidenata i druga pitanja koja ugrožavaju te odnose,, znam fđ+da je Putin predložio odvno nemaa problema na sva pitnja da se javno pred tv postjama svjetskih tv kuča . to odvija međusobni i za sve poznata pitanja i njegovi odgovori... Ako to nije slučaj ond je ovako iza zatvorenih vrta dfa će mu na fini način postaviti pitanja ai ida će objaviti Ameri svoju""verziju i istinu "" nje jegovog odgovora ....

DH
dalibor.hren
12:47 12.06.2021.

Vladeta, a kaj si ti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije