Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad ukrajinaca

Kadirov priznao: Naši gubici u regiji Herson bili su veliki, ali Čečeni sudjeluju u džihadu

Ramzan Kadirov
Foto: REUTERS
1/3
27.10.2022.
u 23:57

Ustvrdio je i da su nakon tog napada čečenske snage u osvetničkom napadu ubile oko 70 Ukrajinaca. Reuters trenutno nije mogao potvrditi te tvrdnje.

Čečenski lider Ramzan Kadirov, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, u četvrtak je objavio da su u ukrajinskom topničkom napadu ovog tjedna poginula 23 njegova vojnika, a još 58 ih je ranjeno. Incident se dogodio u južnoj ukrajinskoj regiji Herson, koja je pod ruskom okupacijom, potvrdio je Kadirov u objavi na Telegramu.

“Sve operacije spašavanja su završene i postoji konačan popis - 23 vojnika su poginula, a 58 ih je ranjeno”, rekao je Kadirov.

Reuters ovu objavu Kadirova ocjenjuje kao neobičnu, s obzirom da su od početka rata u Ukrajini proruske snage rijetko priznavale velike gubitke na bojnom polju.

"Da, naši gubici u ranim jutarnjim satima tog dana bili su veliki, ali Čečeni sudjeluju u džihadu (...) i ako im je suđeno da poginu u svetom ratu, to je čast i velika radost za svakog istinskog muslimana", rekao je.

Ustvrdio je i da su nakon tog napada čečenske snage u osvetničkom napadu ubile oko 70 Ukrajinaca. Reuters trenutno nije mogao potvrditi te tvrdnje.

Inače, u utorak su ukrajinski izvori objavili da je kod Hersona pod topničkim napadima poginulo više od stotinu čečenskih vojnika. Čečenski vojnici bili su smješteni u školi u selu na drugoj obali rijeke Dnjepar nakon povlačenja iz Hersona te su putem fotografija na društvenim mrežama sami otkrili gdje se nalaze, objavljeno je. I oporbeni čečenski Telegram kanal 1Adat je objavio da su pripadnici kadirovske pukovnije, koji su bili smješteni u školi, granatirani te da ih je oko stotinu poginulo.

Video: Putin se obratio javnosti: 'Zapad sudjeluje u opasnoj, prljavoj i smrtonosnoj igri'

Komentara 8

KO
Kolibri
07:04 28.10.2022.

Pa kad je vec takva cast i radost poginuti u dzihadu, zasto onda ovaj bradati Putinov slugan nije iskoristio tu priliku i casno i nadasve pun radosti poginuo?

FU
Fusnota
06:25 28.10.2022.

Pamte Čečeni i razaranja u Groznom ali i dalie su kmetovi.

MI
Mikis
03:24 28.10.2022.

sad bi mogla Vuciceva prica o ubijenoj cecenskoj djecici u skoli. svi su "jamacno" bili na nastavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije