Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čečenski vođa

Kadirov optužio zapad za 'unilateralnu izdaju', pozvao na razaranje ukrajinskih gradova

FILE PHOTO: Victory Day Parade in Grozny
Foto: Chingis Kondarov/REUTERS
1/3
25.10.2022.
u 22:04

Zapad sada želi Rusiju baciti na koljena i pretvoriti je u roba, rekao je Kadirov i poručio "Uništit ćemo ih, koliko god da ih ima i koliko god da vojnika i tehnologije pošalju“.

Čečenski vođa Ramzan Kadirov ponovno je u utorak kritizirao napredak ruske invazije na susjednu Ukrajinu, nazvavši rusko vodstvo slabim.

“Ranije smo govorili da obavljamo posebnu vojnu operaciju na teritoriju Ukrajine, no rat se već odvija na našem teritoriju”, rekao je Kadirov na komunikacijskoj platformi Telegram, dodavši da je veoma nezadovoljan situacijom.

Zapadnim zemljama koje podupiru Ukrajinu zaprijetio je uništenjem.

Izvanredno stanje je već uvedeno u pokrajinama na granici s Ukrajinom, kazao je Kadirov. “No, oni nastavljaju pucati na mirne građane i civilne zgrade“, a ruski je odgovor na to bio "slab“, poručio je Kadirov.

Pozvao je na odmazdu razaranjem ukrajinskih gradova tako da moguće bude "vidjeti daleki horizont“.

Kadirov je optužio Sjedinjene Američke Države, Europsku uniju i NATO savez za "unilateralnu izdaju“ zato što šalju oružje Kijevu. Rekao je da je zapad godinama pokušavao izgladnjeti Rusiju "hladnim gospodarskim ratom“, u čemu nije uspio.

Zapad sada želi Rusiju baciti na koljena i pretvoriti je u roba, rekao je Kadirov i poručio "Uništit ćemo ih, koliko god da ih ima i koliko god da vojnika i tehnologije pošalju“.

Kadirov, poznat po svojoj brutalnosti u Čečeniji, postao je jedan od najgorljivijih pobornika rata, poslavši svoje vlastite vojnike u borbu.

Oleksij Danilov, tajnik ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, savjetovao je Kadirovu da se povuče iz Ukrajine dok je još uvijek moguće boriti se za čečensku neovisnost. U protivnom, Rusi će se „vratiti i poubijati čečenske žene i djecu“, napisao je Danilov na Twitteru.

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
22:16 25.10.2022.

Pa gsn Kadirov dali ijedan ukrajinski vojnik ili zapadni vojnik ubija i ruši ruske gradove u Rusiji u Čečeniji i zašto se vaša država zove Rusija, kad vi niste Rusi.

PR
pravednik2
23:00 25.10.2022.

Kadirov je najbolji primjerak ruske putlerovske "civilizacije".

PD
plavi-devet
22:32 25.10.2022.

Totalni imbecil. Prosto nevjerovatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije