Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
summit krimske platforme

Ruski mediji: Milanović odbio sastanak s Nancy Pelosi, protivi se i sudjelovanju u ratu

Predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
25.10.2022.
u 17:29

- Amerikanci su tražili sastanak, ja to ne mogu, nemam vremena. Pelosi ne predstavlja izvršnu vlast i za dva tjedna prestat će biti ono što je sada - rekao je Milanović, čije riječi prenosi Balkanist.ru.

O prvom parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme u Zagrebu piše i ruska novinska agencija Novi dan.

U tekstu pod naslovom “Previše cinizma i nepoštovanja': Hrvatski predsjednik odbio susret s američkim izaslanstvom predvođenim Nancy Pelosi" osvrnuli su se na nedolazak Zorana Milanovića na skup i izostanak njegova sastanka s predsjednicom Zastupničkog doma američkog Kongresa.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odbio je susret s američkim izaslanstvom predvođenim predsjednicom Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, koje je doputovalo u Zagreb na summit Krimske platforme. Kako je rekao hrvatski čelnik, s demokratima je besmisleno razgovarati jer će oni izgubiti vlast u SAD-u nakon izbora 8. studenog, navodi se u tekstu.

- Amerikanci su tražili sastanak, ja to ne mogu, nemam vremena. Pelosi ne predstavlja izvršnu vlast i za dva tjedna prestat će biti ono što je sada - rekao je Milanović, čije riječi prenosi Balkanist.ru.

Hrvatski predsjednik rekao je i da namjerava ignorirati summit Krimske platforme. Umjesto toga, Milanović planira sudjelovati na proslavi Dana grada Makarske.

- Previše je cinizma i nepoštovanja prema nesretnom ukrajinskom narodu. Neću biti još jedan pozer na ovom događaju. Dok nas ne napadnu i Hrvatska ne bude u ratu, ja u tome neću sudjelovati. Na kraju, Rusi i Amerikanci trebaju sjesti i pregovarati, jer oni su ti koji se bore na leđima ukrajinskog naroda - rekao je Milanović.

Ranije se hrvatski predsjednik izjasnio protiv obuke ukrajinskih militanata na teritoriju njegove zemlje, podsjeća ruska agencija.

Komentara 215

ZO
Zoran
19:11 25.10.2022.

Sirovina nad sirovinama je. Tip je pun sam sebe kao kakav paun. Sramota od čovijeka, ali žalosno je da slobodno sramoti hrvatski narod. Zar u Hrvatskoj ne postoji nikakav mehanizam da se tog tipa makne sa funkcije sa koje sramotii Hrvatsku i hrvatski narod.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
17:45 25.10.2022.

Milanović je arogantna seljačina. Sramota je da Hrvatska ima ovakog predsjednika.

HR
hrvoje56
18:55 25.10.2022.

Na stranu to da li su njegovi argumenti točni ili ne, ali da je u komunikacijskom smislu teška sirovina, tu nema dileme. Trebao bi biti svjestan da predstavlja državu a ne Zorana Milanovića i da ne lupeta sve i svašta i kad treba i kad ne treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije