Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKNADE TROŠKOVA

Kada im je zarada u pitanju, HDZ i SDP – koaliraju!

naknada crikvenica
Anton Ficko/VLM
15.04.2010.
u 17:58

Isplate naknade troškova, odnosno zarade za rad u Gradskom vijeću, što je puni naziv vijećničke plaće, neće biti jedino u slučaju neopravdana napuštanja sjednice prije njezina završetka.

CRIKVENICA - Članovima Gradskog vijeća Crikvenice i nadalje će se, za svaku sjednicu kojoj budu nazočili, iz gradskog proračuna, dakle novcem prikupljenim i od poreznih obveznika, isplaćivati bruto 863 kune naknade, odnosno oko 500 kuna neto. Isplata naknade troškova, odnosno izgubljene zarade za rad u Gradskom vijeću, što je puni naziv vijećničke plaće izostat će jedino u slučaju neopravdana napuštanja sjednice prije njezina završetka. To su najvažniji dijelovi odluke što ju je na prijedlog gradonačelnika Damira Rukavine donijelo Gradsko vijeće, iako je "u igri" bilo i 40-postotno smanjenje.

Naime, za (ne)očekivani rast temperature u vijećnici pobrinuo se nezavisni vijećnik Kazimir Frenečić koji je zbog recesije, ali i konkretnog dokazivanja ljubavi prema Crikvenici predložio amandman o 40-postotnom smanjenju naknade.

Time bi se, objasnio je, naknada bar približila simboličnoj naravi koju ima. Kazao je i da smatra da je moralna i politička dužnost Gradskog vijeća da tako postupi. No, vijećnik HSLS-a Robert Košuljandić odmah mu je uzvratio kako je riječ o demagogiji, a da tako misli i većina ostalih, pokazalo je glasanje.

D. Rukavina prvi je glatko odbio prihvatiti amandman kazavši da je manjkav jer nije napravljena usporedna analiza vijećničkih naknada u Crikvenici s onima u ostalim jedinicama lokalne samouprave. Zapitao se i zašto bi si crikvenički vijećnici smanjili naknadu kada to ne čine ni saborski zastupnici sa svojim neusporedivo višim primanjima.

Za amandman, uz Ferenčića, bili su samo nezavisni Igor Posarić i Daniel Buljević, protiv su bila sva četvorica hadezeovaca, a devet je vijećnika bilo suzdržano. Glasovanje za Rukavinin prijedlog donijelo je 11 podignutih ruku HDZ-a, SDP-a, HSLS-a, HNS-a i nezavisnog Ivana Pavlića, nezavisni Ferenčić, Posarić i Buljević bili su protiv, vijećnici ARS-a Robert Manestar i Dragan Stojčić suzdržani.

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:58 15.04.2010.

Daj boze da koaliraju pa ce sigurno onda izgubit na izborima .Pametni odavna znaju da su jedni i drugi ostaci komunistickog sistema

MI
mikec
18:35 15.04.2010.

Clanovi gradskog vijeca Crikvenice,banda birokratska za njih nema krize, 500 kn radnik mora delati 50 vur I tesko, a birokracija ima kavicu sokove. Pauze naravno cigaret pauze, naravno te pauze se ne odbijaju kao radniku, tj sve je placeno, Hrvatskaska iz krize nece nikada samo je produbljuje. Jaco zar ostajes gluha i slijepa, izgleda to je plan nase vlade za izlaz iz KRIZE. Lijep pozdrav.

ČO
čombe
09:33 16.04.2010.

Super je stvar dobivati fakat ogromnu lovu za kvalitetan nerad, prodavanje najobičnije magle svome puku u bolje sutra te krajnju neodgovornost za sve dosad počinjeno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije