Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanik:

'Kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, pucala bi sama sebi u nogu'

Aleksandar Vučić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.08.2014.
u 11:50

- Kijevske vlasti su već de facto pretvorile Donjeck u Staljingrad, Guernicu ili, ako želite, Vukovar - upozorio je Čepurin.

- Kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, pucala bi sama sebi u nogu. Takvu odluku mogao bi donijeti samo "političar samoubojica", jer nikakve koristi vaša zemlja od toga ne bi imala, već samo ogromnu štetu - rekao je ruski veleposlanik u Beogradu, Aleksandar Čepurin u intervjuu beogradskim Večernjim novostima podsjećajući kako je Rusiji sankcije uveo manji dio zemalja članica UN-a, a i one "kada su vidjele ruske protusankcije, shvatile su što su učinile".

Ruski veleposlanik podsjeća na primjer Kube koja je "pod sankcijama već nekoliko desetljeća, a narod podržava vlast". Misli kako Srbija neće podleći pritiscima najjačih zapadnih zemalja da odabere stranu u ukrajinskoj krizi jer "zašto bi Srbija to učinila i narušila rusko-srpsko strateško partnerstvo koje je parafirano prije samo godinu dana?".

"Kijevske vlasti su već de facto pretvorile Donjeck u Vukovar"

- Je li Rusija bila ta koja je prije 15 godina bombardirala Srbiju ili poticala kosovske separatiste na odvajanje? Jesmo mi ti koji ne priznajemo teritorijalni integritet Srbije? - istaknuo je Čepurin. Govoreći o vanjskopolitičkoj poziciji Srbije, Čepurin je spomenuo i Vukovar neizravno podsjećajući, može se iščitati između redaka diplomatske izjave, kako su Srbi krivi za stradanje Vukovara, ali i da Rusija nikada Srbiji oko toga nije pravila problem. Barem do sada.

- Razumijemo specifičnu poziciju Srbije i politiku Vlade da se zemlja priključi EU. Cijenimo i izbalansiran stav Srbije prema pitanju događanja u Ukrajini, gdje je glavna stvar sada spriječiti masovna stradanja civila na jugoistoku zemlje. Kijevske vlasti su već de facto pretvorile Donjeck u Staljingrad, Guernicu ili, ako želite, Vukovar - upozorio je Čepurin dodajući kako se Rusija nada da" Srbija neće zauzimati strane i da će davati konstruktivan doprinos rješavanju sukoba".

>>Srbija će spriječiti izvoz robe iz zemalja EU u Rusiju preko Srbije

>>Ukrajina prihvatila rusku humanitarnu pomoć, no uz uvjete!

Komentara 22

GV
golub Vaso
14:16 14.08.2014.

Mi smo već pucali sebi u nogu, to je blagodat ulaska u EU, koja je obična pudlica SAD-a.

RA
rafaell
15:03 14.08.2014.

Rusija uopće ne traži od Srbije ništa osim nepristranost,Putin je jasno zadnjih godina prozvao NWO i SAD,EU,NATO zbog zločinačkog nametanja svojih stavova svima koji misle drukčije od samovolje neizabrane elite te da nad Rusijom neće dozvoliti,sličnog stava su i Kinezi,Indijci i dr. zemlje koje su i gosp.ispred zamrlog Zapada

Avatar abcd
abcd
15:13 14.08.2014.

Pucala si je u nogu prvenstveno EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije