Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kad će ekonomist Branko Grčić naučiti da se ne kaže 'miljarda'?

Usprkos ambicijama g. Branka Grčića da ga javnost zapamti kao stručnjaka, mi obični TV pretplatnici jučer smo ga zapamtili samo po dvije stvari: frizuri i krivo izgovaranoj riječi milijarda
13. studenoga 2014. u 15:46 32 komentara 6846 prikaza
Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik hrvatske vlade Branko Grčić često se u javnosti pojavljuje u ulozi ekonomskog stručnjaka. Bio je jučer navečer na HRT-u i tog dana ujutro u Saboru. U Hrvatskom saboru, kad opozicija na priredbi zvanoj ''Aktualni sat“ postavlja ona svoja nezgodna pitanja o krizi gospodarstva koju g. Grčić zove rastom, predsjednik vlade njemu povjerava dužnost da odgovori.

Usprkos ambicijama g. Branka Grčića da ga javnost zapamti kao stručnjaka za milijarde našeg vanjskog i unutrašnjeg duga, mi obični TV pretplatnici i jučer smo ga zapamtili samo po dvije stvari. Jedna je njegov izgled kojima dominira frizura koja pristaje stereotipu nogometaša iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Da ima samo malo više kose, g. Grčić bi, možda, nosio frizuru mlađeg brata Zdravka Mamića. Jasno je zašto nogometaši ističu muževnost dok su još slobodni: oni su mladi, bogati i u potrazi za ženskim društvom.

Nikad se ne će saznati zašto prvak ekonomske misli naše vlade, iako nije u tim godinama, to nastoji. Iako je svaki dan u čestom doticaju s riječju milijarda, što je druga stvar, prof. dr. Branko Grčić još uvijek tu riječ izgovara: miljarda. Možda on misli da je taj izgovor, kao i njegova frizura, dio njegova osobnog šarma, ali ono što nas muči nije njegova neuzvraćena ljubav prema svemu što je ozbiljno, nego to kad će ovako ozbiljan čovjek, koji dnevno barata s milijardama kuna, shvatiti da se u ovako ozbiljnom poslu ne može ponašati kao običan čovjek i govoriti miljarda, umjesto milijarda.

>>Gorani nakon sastanka s Grčićem podijeljeni

>>Grčić: Apsolutno sam zadovoljan rebalansom proračuna
 

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar Urazumitelj 1995
  Urazumitelj 1995:

  Izgledom i stručnošću više pripada ekipi Monthy Pythona nego mjestu na kojem se nalazi.

 • Avatar banovina
  banovina:

  Nije bitna miljarda, nego sto je RH u uzletu. sve pokazuje na znacajni oporavak, nema toga koji moze reci da nismo uspjeli u svojim reformama, uspjeh je zajamcen.. itd itd itd moras piti depresive poslije njega

 • stefj:

  Grčić je posvađan s ekonomijom, a moguće i razumom. Kako inače objasniti njegovo objašnjenje kako pad BDP-a nije ustvari pad nego rast? Ili jučerašnji biser kako je kritičko izvješće EK pohvala za napore ove vlade?