Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA GRAĐANIMA

K. Sever: Pristupite referendumu i glasajte po svojoj procjeni

sever
Arhiva VL
19.01.2012.
u 13:42

Referendumi su prigoda koju građani ne bi trebali propuštati, pa i zbog toga da se političkim elitama poruči da građani ne samo imaju pravo nego i trebaju i žele biti pitani o različitim pitanjima koja im uređuju i određuju život.

– Pristupite referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, zaokružite odgovorno i smireno, ne povodeći se ni za kim i ni za čim osim vlastite savjesti, svjesni pune odgovornosti za svoj kružić kao i toga da ste baš vi dobili prigodu utjecati na važan dio hrvatske povijesti – poručuje uime Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever članovima udruženim u tu središnjicu. Referendumi su prigoda koju građani ne bi trebali propuštati, pa i zbog toga da se političkim elitama poruči da građani ne samo imaju pravo nego i trebaju i žele biti pitani o različitim pitanjima koja im uređuju i određuju život.

– Moguće je i da se većina ne odazove i ne pristupi izborima ili referendumu, no tada ta većina mora biti svjesna da će manjina, odnosno većina te pristupljene manjine odlučiti za cijelu zemlju. I Vlada i Sabor ovoga su puta građanima uskratili pravo da se, uz ovaj referendum na kojem se izjašnjavaju jesu li za pridruživanje Republike Hrvatske Europskoj uniji ili nisu, istovremeno izjasne na usporednom "referendumu o referendumu“, jesu li za ublažavanje uvjeta za organiziranje referenduma, a vezano uz potreban broj potpisa i vrijeme njihova prikupljanja. A ta im je obveza proizlazila iz sporazuma koji im je u nasljeđe ostavila bivša vlast, a koji je potpisala sa sindikatima. No to ne smije utjecati na način da sada bojkotirate i ovaj referendum – poručuje Sever dodajući i da NHS neće usmjeravati članstvo na ono što treba zaokružiti, jer poštuje i ne podcjenjuje razboritost i različitosti.

Komentara 16

OB
-obrisani-
15:30 19.01.2012.

1. Borba za hrvatsku državu, suverenu, neovisnu, temeljenu na božjim zapovijedima i bez zajednica s drugim državama 2. Borba za nedjeljivu državu Bosnu i Hercegovinu 3. Borba za lustraciju od komunizma, od stranih agenata, tajnih društava, ratnih profitera i tuđiha i tuđih običaja 4. Borba za ukidanje abolicije srpskim teroristima i njihovim pomagačima, te njihov pravni progon, bez obzira ma gdje se oni nalazili 5. Borba za oslobađanje okupiranoga hrvatskoga teritorija, kao i naplatu ratne odštete od država pravnih slijednica zemlje agresora na hrvatsku, te momentalnu provedbu gospodarskoga pojasa na moru 6. Borba za zaštitu hrvatskoga života od oplodnje, preko zdrave prehrane bez gmo-a, bez antibiotika, bez pesticida, bez štetnih aditiva i svega što šteti zdravlju čovjeka, kao i svih kemijskih i inih ne naravnih utjecaja na razvoj i život hrvatskoga čovjeka 7. Borba za samostalnu vojnu obranu hrvatske države 8. Borba za znanje, za očuvanje hrvatske kulturne i povijesne baštine, kako u Hrvatskoj tako i izvan njenih granica, te međusobno povezivanje Hrvata cijeloga svijeta

OB
-obrisani-
15:34 19.01.2012.

9. Mobilizacija sve zatečene tehničko-tehnološke operative i ljudskog kadra za pokretanje velikih javnih radova u sektorima prometa (željeznice), građevinarstva (stanogradnja) i energetike (obnovljivi izvori, domaći plin i nafta). Prioritet strateška veza Vukovar-Sisak-Rijeka, odnosno povezivanje Dunava s Jadranom 10. Investiranje uanje u školstvo i znanost kroz osiguravanje besplatnog školovanja za sve državljane i povezivanje visokog školstva s potrebama industrije i poljoprivrede 11. Informatizacija i informatičko umrežavanje na nacionalnoj razini svih proizvodnih sektora od poljoprivrede do industrije

OK
okus
14:05 19.01.2012.

Naravno. NEEEEEEEEEEEEEEEE ZA EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije