Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prema istočnoj obali

Južnokorejska agencija: Sjeverna Koreja ispalila je još jedan balistički projektil

North Korea fires a ballistic missile towards the sea off its east coast
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/PISXELL/Ilustracija
1/3
06.10.2022.
u 00:02

Lansiranja su uslijedila nakon zajedničkih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a te povratka američkog nosača zrakoplova u more između Koreje i Japana kao odgovor na nedavna sjevernokorejska testiranja projektila

Južna Koreja je priopćila da je u četvrtak Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil prema istočnoj obali, prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Posljednji lansirani projektil bio je šesti u 12 dana i prvi otkako je u utorak Sjeverna Koreja ispalila projektil srednjeg dometa iznad Japana.

Japanska obalna straža je izvijestila da je Sjeverna Koreja možda ispalila i drugu raketu, dodajući da se čini da su već pale.

Lansiranja su uslijedila nakon zajedničkih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a te povratka američkog nosača zrakoplova u more između Koreje i Japana kao odgovor na nedavna sjevernokorejska testiranja projektila.

Sjeverna Koreja je u četvrtak i osudila SAD zbog dovođenja nosača USS Ronald Reagana u vode korejskog poluotoka. Taj potez predstavlja „ozbiljnu prijetnju” stabilnosti regije, stoji u priopćenju koje je objavilo sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova te zemlje.

VIDEO Ukrajinci su objavili preporuke što učiniti u slučaju nuklearnog napada: Kada koristiti jod, gdje se skloniti...

Komentara 1

OP
Ovaj_put
00:22 06.10.2022.

Zaboravili ste napisati da je Amerima projektil pao na zračnu bazu ubrzo nakon lansiranja.Zastarjela im oprema ili je balističkim projektilima istekao rok trajanja.🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije