Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor sjevernoj koreji

J. Koreja i SAD lansirale rakete kao odgovor: Južnokorejska pala odmah nakon polijetanja

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.10.2022.
u 07:06

Sjeverna Koreja u utorak je testirala balistički projektil koji je letio najdalje do sada, preletjevši Japan prvi put u pet godina, zbog čega je stanovništvo Japana upozoreno da potraži sklonište.

Južnokorejska i američka vojska ispalile su rakete u more, kao odgovor na sjevernokorejsko lansiranje balističkog projektila preko Japana, koje je izazvalo međunarodnu osudu, priopćio je Seul u srijedu.

Sjeverna Koreja u utorak je testirala balistički projektil koji je letio najdalje do sada, preletjevši Japan prvi put u pet godina, zbog čega je stanovništvo Japana upozoreno da potraži sklonište.

Južnokorejska i američka vojska na to su reagirale lansiranjem svojih raketa, priopćio je južnokorejski združeni stožer u srijedu, dodajući da je svaka strana ispalila dvije balističke rakete kratkoga dometa ATACMS proizvedene u SAD-u.

Dvije su vojske zasebno potvrdile da se južnokorejska raketa Hyunmoo-2 pala srušila nakon lansiranja, ali nije bilo žrtava.

Američki predsjednik Joe Biden i japanski premijer Fumio Kishida najoštrije su osudili sjevernokorejsko pokusno lansiranje, Europska unija nazvala ga je "bezobzirnom i namjerno provokativnom akcijom", a glavni tajnik UN-a Antonio Guterres osudio je lansiranje i rekao da se njime krše rezolucije Vijeća sigurnosti.

SAD je pozvao Vijeće sigurnosti UN-a da u srijedu održi sjednicu o Sjevernoj Koreji, ali diplomati su rekli da se Kina i Rusija protive javnoj raspravi petnaesteročlanoga tijela.

Komentara 5

Avatar Payback
Payback
07:30 05.10.2022.

Vučko i Kaputin...ceaucescu i gadafi

DU
Deleted user
09:06 05.10.2022.

Gle, Južna Koreja i Amerika mogu lansirati rakete, a ostali ne. Jedini je problem da je pala tamo gdje nisu htjeli. Oni su svagdje u svijetu pošteni koji se bore za tkz. demokraciju, toleranciju, ljudska prava, a svi drugi koji nisu u njihovom taboru su beeeeeeee.

GE
geler203
07:24 05.10.2022.

Približite joj more kad ne može do njega nego odmah padne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije