Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jurčić: Nisam naredio Vitkoviću da OTP-u plati 4 milijuna eura

Šef NO-a ipak ne smije naređivati upravi, drži šef menadžerske udruge Croma.
06. svibnja 2010. u 19:25 11 komentara 5 prikaza
'25.03.2010., Koprivnica, Hrvatska - Predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurcic (desno) i Miroslav Vitkovic, predsjednik Podravkine Uprave. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'

Oštar i prijekoran SMS koji je šef Podravkine uprave Miroslav Vitković jučer poslao šefu NO-a Ljubi Jurčiću, a Večernji list danas objavio, izazvala je veliku pozornost gospodarske javnosti, ali malo se tko u polemiku između njih dvojice želio izravno uključiti.

Stil i kućni odgoj
– Mislim da Vitković ima pravo. Jurčić bi si morao pročitati da uloga nadzornog odbora i njegova uloga predsjednika kao "prvog među jednakima" nije u tome da izdaje obvezujuće naloge upravi – komentirao je Esad Čolaković, šef menadžerske udruge Croma, referirajući se na Vitkovićeve tvrdnje da mu je Jurčić naređivao da pokrene proizvodnju u splitskom SMS-u i uplati mađarskoj banci OTP četiri milijuna eura. Čolaković smatra da ton Vitkovićeva SMS-a nije presudan jer tu je riječ tek o stilu i kućnom odgoju.

– Vitković je Jurčiću zapravo poručio: Ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto! Možda je to učinio pomalo nervozno. Ipak takva prepiska nije dobra stvar za kompaniju – zaključio je šef Crome.

Drugi naši sugovornici nisu ništa željeli komentirati pred uključenim mikrofonom, da bi potom neslužbeno kritizirali rječnik i stil kojim se šef prehrambene kompanije obratio šefu NO-a.

Što je čiji posao
Ponovno se oglasio i Jurčić. Nakon što je prekjučer demantirao da se pogrdno izrazio o mentalitetu podravkaša, što je "diglo tlak" upravi i Vitkoviću, jučer je opovrgnuo i tvrdnje šefa Podravkine uprave iz SMS-a.

– Ne radim ništa iz djelokruga rada uprave, ja samo nadzirem taj rad. Kad je, recimo, riječ o pokretanju proizvodnje u splitskome SMS-u, NO je naložio upravi da izvidi takvu mogućnost i uprava nas je obavijestila da to ne bi bilo isplativo. Vitkovića nikad nisam tjerao ni na što, pa ni na uplatu četiri milijuna eura OTP-u – izjavio je on.

Jurčić tumači kako su zadnji istupi Podravkine uprave i njezina šefa motivirani nervozom zbog skorašnjeg izbora nove uprave jer im mandati istječu 31. svibnja.

Financije
Vrhunska edukacija
OTKRIVAMO: Kako top menadžeri, unatoč manjku vremena, savladavaju MBA programe?

A1 izdvaja za Vas

 • najme:

  Mladoforumaške pudle nadobudno tipkaju umjesto da rade. Najviše laju oni koji bi si malo omastili brčiće u pašteticama, maslinicama i pekmezićima. Očito im pirovečko more nije bilo dovoljno. Jaki na jeziku uvijek bili, ali zasukati rukave nitko ne zna. Bolje ... prikaži još! se brinite za zastare Slavka Stečajka.

 • Avatar mmelcic
  mmelcic:

  Who the f...ck is Esad Čolaković?

 • Bugrer:

  dragonfly4, svi znamo da je Podravka jedno od nekoliko preostalih dobrih poduzeća u Hrvatskoj. A znaju to i lopovi. Zato su navalili na nju kao muhe na gov*o. Samo se nadam da će je Jurčić, u čije poštenje za sad ... prikaži još!ad ne sumnjam, uspjeti obraniti.