Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPIRKE U PODRAVCI

Jurčić: Nisam naredio Vitkoviću da OTP-u plati 4 milijuna eura

'25.03.2010., Koprivnica, Hrvatska - Predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurcic (desno) i Miroslav Vitkovic, predsjednik Podravkine Uprave.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
06.05.2010.
u 19:25

Šef NO-a ipak ne smije naređivati upravi, drži šef menadžerske udruge Croma.

Oštar i prijekoran SMS koji je šef Podravkine uprave Miroslav Vitković jučer poslao šefu NO-a Ljubi Jurčiću, a Večernji list danas objavio, izazvala je veliku pozornost gospodarske javnosti, ali malo se tko u polemiku između njih dvojice želio izravno uključiti.

Stil i kućni odgoj
– Mislim da Vitković ima pravo. Jurčić bi si morao pročitati da uloga nadzornog odbora i njegova uloga predsjednika kao "prvog među jednakima" nije u tome da izdaje obvezujuće naloge upravi – komentirao je Esad Čolaković, šef menadžerske udruge Croma, referirajući se na Vitkovićeve tvrdnje da mu je Jurčić naređivao da pokrene proizvodnju u splitskom SMS-u i uplati mađarskoj banci OTP četiri milijuna eura. Čolaković smatra da ton Vitkovićeva SMS-a nije presudan jer tu je riječ tek o stilu i kućnom odgoju.

– Vitković je Jurčiću zapravo poručio: Ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto! Možda je to učinio pomalo nervozno. Ipak takva prepiska nije dobra stvar za kompaniju – zaključio je šef Crome.

Drugi naši sugovornici nisu ništa željeli komentirati pred uključenim mikrofonom, da bi potom neslužbeno kritizirali rječnik i stil kojim se šef prehrambene kompanije obratio šefu NO-a.

Što je čiji posao
Ponovno se oglasio i Jurčić. Nakon što je prekjučer demantirao da se pogrdno izrazio o mentalitetu podravkaša, što je "diglo tlak" upravi i Vitkoviću, jučer je opovrgnuo i tvrdnje šefa Podravkine uprave iz SMS-a.

– Ne radim ništa iz djelokruga rada uprave, ja samo nadzirem taj rad. Kad je, recimo, riječ o pokretanju proizvodnje u splitskome SMS-u, NO je naložio upravi da izvidi takvu mogućnost i uprava nas je obavijestila da to ne bi bilo isplativo. Vitkovića nikad nisam tjerao ni na što, pa ni na uplatu četiri milijuna eura OTP-u – izjavio je on.

Jurčić tumači kako su zadnji istupi Podravkine uprave i njezina šefa motivirani nervozom zbog skorašnjeg izbora nove uprave jer im mandati istječu 31. svibnja.

Komentara 11

NA
najme
14:52 07.05.2010.

Mladoforumaške pudle nadobudno tipkaju umjesto da rade. Najviše laju oni koji bi si malo omastili brčiće u pašteticama, maslinicama i pekmezićima. Očito im pirovečko more nije bilo dovoljno. Jaki na jeziku uvijek bili, ali zasukati rukave nitko ne zna. Bolje se brinite za zastare Slavka Stečajka.

Avatar mmelcic
mmelcic
20:18 06.05.2010.

Who the f...ck is Esad Čolaković?

BU
Bugrer
12:41 07.05.2010.

dragonfly4, svi znamo da je Podravka jedno od nekoliko preostalih dobrih poduzeća u Hrvatskoj. A znaju to i lopovi. Zato su navalili na nju kao muhe na gov*o. Samo se nadam da će je Jurčić, u čije poštenje za sadad ne sumnjam, uspjeti obraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije