Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Juncker: Unatoč odgodi, i dalje postoji rizik od brexita bez sporazuma

Iako odgoda brexita do 30. listopada ne nudi previše jasnoće u pogledu toga kada, kako, pa čak i hoće li se brexit uopće dogoditi, Britanija bi to vrijeme trebala pametno iskoristiti, poručio je.
20. travnja 2019. u 07:26 1 komentara 287 prikaza
Juncker i Barnier
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/3

I dalje postoji zabrinutost da bi Britanija mogla napustiti Europsku uniju bez sporazuma, upozorio je u subotu predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker, zatraživši od Britanije da iskoristi 6-mjesečnu odgodu brexita za razradu detalja oko svog izlaska iz članstva.

Andrej Plenković renomirani portal Politico: Plenković je kandidat za čelno mjesto u EU ili UN-u

Juncker je to kazao u intervjuu za njemačku list Funke Mediengruppe, tjedan dana nakon što su EU čelnici Britaniji odobrili odgodu izlaska iz EU-a za šest mjeseci.

"Nitko ne zna kao će brexit završiti. To stvara veliku neizvjesnost. I dalje postoji strah da će doći do brexita bez ikakvog sporazuma o izlasku", rekao je Juncker, navevši dugoročne negativne utjecaje na europsko gospodarstvo.

Pogledajte i galeriju Britance iz EU će izvesti Hrvati?

Juncker i Barnier
1 / 4
Izvanredni summit EU o Brexitu

Iako odgoda brexita do 30. listopada ne nudi previše jasnoće u pogledu toga kada, kako, pa čak i hoće li se brexit uopće dogoditi, Britanija bi to vrijeme trebala pametno iskoristiti, poručio je.

"Nadam se da će Britanci iskoristiti to vrijeme, a ne da će ga ponovno potratiti. Ne možemo u nedogled produljivati njezin izlazak. Najbolje rješenje za Britance bilo bi da prihvate sporazum o izlasku tijekom dodatnog vremena koje je dogovoreno", izjavio je Juncker.

Andrej Plenković Insinuacije Plenković o Sloveniji: Moja Vlada nema se za što prozivati na bilo koji način

Sporazum o izlasku koji su ispregovarali britanska premijerka Theresa May i EU odbijen je u britanskom parlamentu tri puta.

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
  • Arger:

    Juncker je sramota EU. Stari olinjali pijanac....a mozda nekim sektama u Briselu i treba takav da lakse upravljaju njime.