Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Junakinjama koje spašavaju ranjene životinje s ulice prijeti zatvaranje udruge

- Uvijek se kolektivno misli ‘ma uplatit će netko drugi’, jer donacija od par kuna je sramotna. A kad bi samo trećina od vas 7500 idući tjedan uplatila na naš račun - samo za jednu kavu - dug bi bio riješen za čas – objasnile su Ivana, Tina i Marina koje ne skrivaju da su sada stvarno očajne.
07. siječnja 2020. u 21:55 1 komentara 4115 prikaza
Foto: Hrabre njuške
Pogledajte galeriju 1/4

Uz tolike njuškice koje imamo na skrbi, reakcija za udomljavanje na društvenim mrežama gotovo da i nema. Molimo vas jednom tjedno odaberite bilo koju njuškicu i podijelite. Možda baš vi budete ključni da ta životinjica nađe dom ili da joj se spasi život. Dok neki skijaju, mi smo na tankom ledu. Dok neki primaju novogodišnje čestitke, mi dobivamo prozivke iz veterinarskih ambulanti. Dok neki razmišljaju kamo će na ljetovanje, mi razmišljamo hoćemo li do ljeta uopće postojati – poručile su tri nesebične junakinje iz udruge dobrobit i zaštitu životinja Hrabre njuške kojima je sada 'voda došla do grla' i doista trebaju našu pomoć.

Ilustracija Hiperinflacija ili potreba Imamo 51.767 udruga. Neke rade sjajno i štite malog čovjeka, a neke sebi zgrću milijune...

Radi se o humanitarkama i obožavateljicama životinja Ivani Matoković, Tini Grašić i Marini Baran koje uz redovan studij u podstanarskim stanovima brinu o bolesnim, ranjenim i napuštenim životinjama kakvih je, nažalost, na pretek.  I to od početka liječenja do samog udomljenja.

Iako su svjesne činjenice da su same ‘odabrale ovakav život i da ih nitko nije natjerao na ovo’ u posljednjih nekoliko tjedana situacija je doista alarmantna jer dugovi su sve veći, a kapaciteti sve manji.

- Uz tolike njuškice koje imamo na skrbi, reakcija za udomljavanje na društvenim mrežama gotovo da i nema. Molimo vas jednom tjedno odaberite bilo koju njuškicu i podijelite. Možda baš vi budete ključni da ta životinjica nađe dom ili da joj se spasi život – na izmaku snaga mole djevojke koje su do sada zbrinule preko stotinu mačaka i trideset pasa.

Kako se ove doista Hrabre njuške se ne financiraju iz Grada nego donacijama, došle su do duga koji prelazi 25.000 kuna.

- Uvijek se kolektivno misli ‘ma uplatit će netko drugi’, jer donacija od par kuna je sramotna. A kad bi samo trećina od vas 7500 idući tjedan uplatila na naš račun - samo za jednu kavu - dug bi bio riješen za čas – objasnile su Ivana, Tina i Marina koje ne skrivaju da su sada stvarno očajne.

Iako su u svemu gotovo same, sada bez nas i naše pomoći ove djevojke ne mogu nastaviti plemenitu misiju.

Nemetin: Azil za napuštene i izgubljene pse Crna strana ljeta Ljudi dnevno odbace 40 pasa! Razlozi? Kažu: ‘Idem u Njemačku, evo vam pas’

“Lajkajte, sherajte, donirajte nešto sitno. Jer trenutno je u pitanju hoćemo li moći nastaviti s radom” 

Donaciju možete uplatiti na račun:

Udruga "Hrabre njuške"

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR4223400091110951628

Svrha: DONACIJA

Model: 00

Poziv na broj: datum uplate

SWIFT: PBZGHR2X

Paypal: hrabre.njuske@gmail.com

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • GlasnaJasna:

    cure - svaka cast. hvala VL na objavi clanka. svakako cu pomoć. nemam srca niti obraza okrenuti glavu na drugu stranu i pustiti te male jadnike da umru. svijest Hrvatskoga drustva se vidi po tome kako brinemo za nemoćne