Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Jugoslavenski spomenici koje je naručio Tito među najružnijima na svijetu

Podsjećaju na sovjetske stambene blokove koji su zapeli na polju. Nekima su izrazito ružni dok druge podsjećaju na raspad Jugoslavije, piše CNN
26. siječnja 2014. u 10:15 134 komentara 37161 prikaza
spomenik
Foto: Screenshot YouTube
Pogledajte galeriju 1/3

Spomenike koje je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća naručio Josip Broz Tito, a nalaze se na prostorima bivše Jugoslavije, CNN je uvrstio na popis 10 najružnijih na svijetu.

- Bivši jugoslovenski diktator spomenicima je obilježio mjesta bitaka iz Drugog svjetskog rata. To su brutalne betonske skulpture koje su opstale i na udaljenim lokacijama širem bivše države - piše CNN i dodaje:

- Podsjećaju na sovjetske stambene blokove koji su zapeli na polju. Nekima su izrazito ružni dok druge podsjećaju na raspad Jugoslavije.

Na listi najružnijih spomenika, između ostalih, još su i spomenik žrtvama 11. rujna u New Jerseyu, skulptura Martina Luthera Kinga u Toledu, 'Razgovor s Oscarom Wildeom' u Londonu i spomenik papi Ivanu Pavlu II u Rimu.

>>'Maksimir je najružniji stadion na svijetu, nije dostojan repke'

>>Ovo je najružnija životinja na svijetu!

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Avatar vjeruj svojim očima
  vjeruj svojim očima:

  Ovaj na naslovnoj slici YU spomenik kao stvoren je za obilježje Mayama i Astecima.

 • grabice:

  Koliko li se samo milijardi ulupalo u rugobeI zasto beton nemaju englezi pojma.Beton se koristio za izradu kuca vikendica kojekakvih mocnika u to vrijeme Volio bih procitati negdje koliko se utrosilo u to vrijeme materijala.A kad bi mogli to vidjeti ... prikaži još!i tad bi shvatili kad je nakaradna i zlokobna privatizacija krenula

 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  Kakva drzava, takvi i njeni spomenici - katastrofa!!! Prokleti anglosaksonski protektorat koji se raspao cim su sponzori prestati davati subvencije.