Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalne skulpture

Jugoslavenski spomenici koje je naručio Tito među najružnijima na svijetu

spomenik
Foto: Screenshot YouTube
1/3
26.01.2014.
u 10:15

Podsjećaju na sovjetske stambene blokove koji su zapeli na polju. Nekima su izrazito ružni dok druge podsjećaju na raspad Jugoslavije, piše CNN

Spomenike koje je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća naručio Josip Broz Tito, a nalaze se na prostorima bivše Jugoslavije, CNN je uvrstio na popis 10 najružnijih na svijetu.

- Bivši jugoslovenski diktator spomenicima je obilježio mjesta bitaka iz Drugog svjetskog rata. To su brutalne betonske skulpture koje su opstale i na udaljenim lokacijama širem bivše države - piše CNN i dodaje:

- Podsjećaju na sovjetske stambene blokove koji su zapeli na polju. Nekima su izrazito ružni dok druge podsjećaju na raspad Jugoslavije.

Na listi najružnijih spomenika, između ostalih, još su i spomenik žrtvama 11. rujna u New Jerseyu, skulptura Martina Luthera Kinga u Toledu, 'Razgovor s Oscarom Wildeom' u Londonu i spomenik papi Ivanu Pavlu II u Rimu.

>>'Maksimir je najružniji stadion na svijetu, nije dostojan repke'

>>Ovo je najružnija životinja na svijetu!

Komentara 134

DU
Deleted user
12:35 26.01.2014.

Ovaj na naslovnoj slici YU spomenik kao stvoren je za obilježje Mayama i Astecima.

GR
grabice
11:47 26.01.2014.

Koliko li se samo milijardi ulupalo u rugobeI zasto beton nemaju englezi pojma.Beton se koristio za izradu kuca vikendica kojekakvih mocnika u to vrijeme Volio bih procitati negdje koliko se utrosilo u to vrijeme materijala.A kad bi mogli to vidjetii tad bi shvatili kad je nakaradna i zlokobna privatizacija krenula

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
15:48 26.01.2014.

Kakva drzava, takvi i njeni spomenici - katastrofa!!! Prokleti anglosaksonski protektorat koji se raspao cim su sponzori prestati davati subvencije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije