Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE MARINI LOVRIĆ MERZEL

Jovev: Županica nam je znala reći da ćemo sve upropastiti jer ne razumjemo politiku

Na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Marini Lovrić Merzel
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
02.10.2019.
u 16:52

Pojasnila je potom da članovi savjeta nisu pisali izvješća te da je ona u izvješćima kombinirala  istinite i neistinite tvrdnje kako bi sastavila izvješća.

Jasmina Jovev, nekadašnja šefica kabineta Marine Lovrić Merzel, svjedočila je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja bivšoj SDP-ovoj županici. Iskazivala je kako su se po već uhodanom sustavu, kako je kazala, sastavljala izvješća  za nepostojeće sastanke savjeta koje je oformila Lovrić Merzel.

- Postojali su savjeti za branitelje, zdravstvo te za obrt i malo poduzetništvo koji se nisu sastajali niti su sastavljali izvješća. Dobila sam nalog da sastavim dva izvješća o nepostojećim sastancima, a rečeno mi je da su takva izvješća sastavljana i dostavljana i ranije. Za županičine savjetnike za branitelje osiguravala sam službena vozila za protokolarne događaje, a iako nisu svi nazočili, u izvješćima se navodilo da su svi članovi savjeta bili na tim događajima - kazala je J. Jovev.

Pojasnila je potom da članovi savjeta nisu pisali izvješća te da je ona u izvješćima kombinirala  istinite i neistinite tvrdnje kako bi sastavila izvješća.

- Navodila sam da su na sastancima nazočili svi članovi savjeta što nije odgovaralo istini. Osim toga, mijenjala sam font slova kako bi se stekao dojam da su izvješća pisana redovito - kazala je J. Jovev.

Govoreći o okolnostima proslave rođendana unuke bivše županice, Jasmina Jovev je rekla da je zamijetila da dolaze računi za usluge koje u kabinetu nisu naručivali.

Na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Marini Lovrić Merzel
1/4

- Narudžba bi bila antidatirana, a račun koji bi bio zaveden kao trošak neke manifestacije plaćala je županija. Tako su plaćani restoranski računi za privatne proslave ili sastanke vladajuće koalicije u županiji. Što se tiče isplate 15.000 kuna za robu koja je naručena od tvrtke Igy Commerce, županica mi je osobno rekla da to treba riješiti jer je  njezin savjetnik Željko Soldo predao ponudu pa sam na zahtjev županice napisala narudžbenicu na kojoj sam navela da je riječ o troškovima za manifestaciju ‘Lipovljanski susreti’ -  kazala je svjedokinja.

Dodala je kako je znalo biti problema ukoliko bi se netko od savjetnika požalio na neodgovarajući tretman.

 - Županica bi nam tada rekla da ćemo sve upropastiti jer se ne razumijemo u politiku. Neki od tih savjetnika su bili skromne naobrazbe, a osim što su dolazili u županičin ured, nisam vidjela da su se sastajali u radno vrijeme - kazala je Jasmina Jovev.

Komentara 1

KL
Klarica
18:37 02.10.2019.

Šta kažu Maras i Bernardić? Da li je to pljačka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije