Naslovnica Vijesti

Josipoviću i dalje pada potpora, primiču mu se Grabar Kitarović i Kujundžić

Aktualnom predsjedniku Josipoviću, iako još uvijek ima veliku prednost nad protukandidatima, iz mjeseca u mjesec pada potpora
04. prosinca 2014. u 19:31 201 komentara 29307 prikaza
Josipović Grabar Kitarović Kujundžić
Foto: Pixsell

Ivo Josipović u prvom krugu predsjedničkih izbora osvojio bi 42,3 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović 28,3 posto, a Milan Kujundžić 11,2 posto da su se izbori održali u prva tri dana prosinca, pokazuje istraživanje Promocija Plus provedeno za RTL.

Aktualnom predsjedniku Josipoviću, iako još uvijek ima veliku prednost nad protukandidatima, iz mjeseca u mjesec pada potpora: u listopadu je ona bila 47,1 posto, u studenom 42,7 posto, dok u prosincu bilježi 42,3 posto. HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović je u listopadu imala podršku 30 posto ispitanika, mjesec poslije 27,8 posto dok je u prosincu blago porasla, u odnosu na mjesec prije, i sada bilježi potporu od 28,3 posto. Predsjedniku Hrvatske zore Milanu Kujundžiću rejting konstantno raste: u listopadu je bio na 9,4 posto, u studenom 9,7 posto, a u prosincu 11,2 posto.

U drugom krugu Josipoviću 50,9 posto

Iza tri najjača kandidata smjestili su se Ivan Rude sa 4 posto i don Ivan Grubišić sa 2,7 posto. Ostali kandidati bilježe izbor od 2,7 posto, a zabilježeno je i 8,7 posto neodlučnih.

Kada se govori o drugom krugu, u srazu sa HDZ-ovom predsjedničkom kandidatkinjom Ivo Josipović dobiva 50,9 posto, a Grabar Kitarović 41,4 posto. I tu je pala podrška Josipoviću iz studenog kada je imao podršku 51,6 posto, dok je Grabar Kitarović porasla potpora za dva posto. Neodlučnih je 7,7 posto, a u studenom ih je bilo 9,1 posto. Kada bi u drugi krug ušli aktualni predsjednik i Kujundžić, Josipović bi dobio 53,5 posto, a Kujundžić 36 posto, dok je 10,5 posto neodlučnih.

>>Istražili smo kako će nacionalne televizije pratiti izbore

>>'Josipović mi je pokazao kako se obračunava s kandidatima'

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar puky
  puky:

  ... ova propaganda će se obiti jugo komunistima o glavu ... strava ...

 • crvenipopivan:

  Zašto širite komunističke laži komunističkih propagandisra koji su u pogledima tri izborna ciklusa promašili sto posto Anketa koju je proveo mladi tim znanstvenika u isto vrijeme ali na 3000 ispitanika je Kolinda 42 posto Josipovic 22 posto Kujundzic 7 posto

 • Deleted user:

  nestat če njegov put do izbora kao i taj lažni osmjeh