Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju za b92

Josipović: Susret s Nikolićem sada ne bi bio koristan

'07.11.2012., Zagreb, - U rektoratu Sveucilista odrzala se svecana sjednica povodom 50 godina fakulteta FPZG - a, na kojoj su dodjeljene nagrade i proglaseni najbolji studenti. Ivo Josipovic, predsjed
'Anto Magzan/PIXSELL'
06.12.2012.
u 18:20

Oslobađajuća presuda Haaškog tribunala hrvatskim generalima Gotovini i Markaču ne umanjuje potrebu Hrvatske da procesuira ratne zločince, rekao je Josipović

– Naši susreti, bez obzira na to o kome je riječ, a u ovom slučaju o predsjedniku Nikoliću koji je legitimno izabran i kojega mi u Hrvatskoj poštujemo i cijenimo kao izabranog predsjednika u Srbiji, pokazuju neka stajališta zbog kojih je teško očekivati da bi se ta simbolička funkcija ostvarila i u Hrvatskoj, a i u Srbiji. Pitanje je bi li naš susret iznjedrio tu razinu političkog konsenzusa koji je potreban da sastanak ispuni funkciju – rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu televiziji B92 koji će biti emitiran sutra u 19 sati.

Josipović je potvrdio da u Hrvatskoj još nema nijedne pravomoćne presude za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje, a Hrvatska se tek treba početi baviti tim zločinima, čim dobije dokaze od Haaškog tribunala.

– Oslobađajuća presuda Haaškog tribunala hrvatskim generalima Gotovini i Markaču ne umanjuje potrebu Hrvatske da procesuira ratne zločince – rekao je Josipović dodajući da su najnovije izjave premijera Srbije Ivice Dačića dobar znak unapređenja odnosa dviju zemalja jer "svima je jasno da su i za Hrvatsku i za Srbiju dobri odnosi od suštinskog značaja".

>> "Nikolića ignorirajte, a odnose sa Srbijom gradite preko Dačića"

Komentara 87

DZ
dzukaficuka
08:48 07.12.2012.

Ma kakav sastanak sa Vojvodom Nikolicem kome je savijetnik Vojvoda Bora Corba.Protiv njega treba podignuti optuznicu sta je on radijo u ANTINOM.Da nebi jos Josipovicu iso na otvorenju spomenika Drazi Mihajlovicu koje gluposti pricas ili ovi pisu.Snjima nema price oni ijonako razumiju samo batine sarga repa nije za njih.

OB
-obrisani-
10:19 07.12.2012.

Nikolic je nakon milosevica,tadica,tita I karadjordjevica...prvi pravi srbijanac Dal je to dobro pokazace vreme,ali je bio red

Avatar MENSA
MENSA
08:45 07.12.2012.

Ne "sada" predsjedniče! Ne ....."sada"! Kad su u pitanju četnički vojvode, onda je to ..........N I K A D A !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije