Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javio se autor barbike

Josipović: 'Barbiku' podmetnula desnica. Stockinger: Političari su se ulovili na satiru

Ivo Josipović
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
05.07.2014.
u 20:59

Udruga "Regimente – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću" tvrdi da je ona autor plana ''Barbika''

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je za HRT priopćenje navodnog autora tzv. akcijskog plana "Barbike" koje je danas objavio portal Narod.hr. U priopćenju koje je potpisao Tomislav Stockinger, predsjednik udruge "Regimente – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću", detaljno obrazlažu razloge svoje akcije te pozivaju hrvatsku javnost na prestanak istraživanja nagađanja o tome tko je kreirao i u javnost pustio tzv. akcijski plan Barbika jer "za navedeno više nema nikakve potrebe". Udruga tvrdi da su planom Barbika htjeli "otvoriti oči narodu u Hrvatskoj o njihovim političarima".

– Već to što se gospodin javio i kad pogledate taj portal i njegov sadržaj i ljude koji se tamo javljaju potvrđuje upravo ono što sam govorio da je riječ o podmetanju desnice i to iz onih krugova koji podržavaju moju protukandidatkinju. To se vidi iz samog sadržaja portala. Da li je to baš taj gospodin radio ili netko drugi pa je on sada, kada su raskrinkani, je podmetnut umjesto nekog drugog je ponajmanje važno. Dakle, sada je potpuno jasno da je sve ono o čemu sam govorio da je riječ o izmišljotini, podmetanju, da je riječ o namjeri da mi se podvali, potvrđeno, izjavio je predsjednik Josipović za HRT.

Stockinger je za HRT potvrdio da je "Barbika" njegovih ruku djelo.

– Akcijskim planom Barbika želio sam postići ono što sam i postigao, ne toliko reakciju hrvatske javnosti, već političara, izjavio je Stockinger za HRT. Plan Barbika je, tvrdi, politička satira kojoj je cilj osvještavanje hrvatskog naroda, a političari su se na njega ulovili.

- Utvaram si da znam na kojim načelima se protiv Hrvatske zadnjih 15 godina vodi izuzetno opasan specijalan rat - dodao je.

>>'SDP nema ništa s planom 'Barbika'. Mislim da je to napravljeno u HDZ-ovoj tvornici'

>>Predsjednik Josipović: Ne stojim iza blaćenja Kolinde Grabar-Kitarović

 

Komentara 72

Avatar Prosenjak
Prosenjak
21:11 05.07.2014.

Josipović je ispao stupidan i sad umjesto da to prizna, da je nasjeo na psinu i ispao stupidan, on se još dublje ukapa.

PE
perfa57
21:13 05.07.2014.

Predsjedniče, počnite se baviti problemima građana kojima ste predsjednik, a ne svojom kampanjom i ljevičarenjem.

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
21:11 05.07.2014.

ovaj još trubi? hihihihihi...nekako mi to izglda ovako:"ako hoćeš uhvatiti jako glupu ribu na udicu, nije to potreban sočan mamac, već je dovoljno napisati na komad papira "za glupana", ubaciš udicu sa papirom u vodu i evo najgluplje ribe na udici za tili čas". zamislite, ovaj želi dobro Hrvatskoj tako da nas svakodnevno terorizira svojim fikcijama! da nije ovaj lik za psihijatrijsko vještačenje?pa samo on vidi fapiste svuda oko sebe! kad se pojavi takva anomalija u društvu...zar se to ne liječi prisilnim načinom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije