Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohvalio vladu

Josipović o Bleiburgu: Istina piše u našem ustavu

Ivo Josipović (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
21.04.2012.
u 20:25

Zaboravlja se bit, što se dogodilo Drugom svjetskom ratu, tko je bio na pravoj, a tko na krivoj strani, rekao je Josipović

Ja osobno nemam nikakav problem sa Stipom Mesićem, želim mu puno sreće i uspjeha, poručio je predsjednik Ivo Josipović gostujući u subotu u HTV-ovom Dnevniku, komentirajući nesuglasice do kojih je u posljednje vrijeme došlo između njega i njegova prethodnika.

Predsjednik je izrazio podršku mjerama Vlade, napomenuvši da mjere moraju imati društveni kontekst kako bi ispale dobro. Na pitanje koje poteze od Vlade očekuje odgovorio je da treba riješiti birokratske problema i olakšati pokretanje posla, a dodao je i kako nove mjere ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića otvaraju mogućnost mladim ljudima da steknu iskustva i postanu konkurentniji na tržištu rada.

Josipović je komentirao i žaljenje koje je zbog granatiranja Dubrovnika jučer izrazio načelnik Trebinja Dobroslav Ćuk, a koje je Josipović nazvao dobrodošlim i rekao kako je vidljivo da su odnosi napredovali.

- To samo po sebi nije dovoljno, ali ja sam siguran da je to dobar korak - rekao je Josipović, koji je također komentirao i napad zastupnika HDSSB-a Igora Češeka koji tvrdi da je predsjednikov otac oteo stan Židovima.

- Žalosno je kada nešto tako ružno dolazi iz usta jednog mladog političara. Pitanje je da li njegova stranka ili netko treći stoji iza njega. Danas se to dogodilo meni, a sutra nekomu drugom - to je pitanje higijene u politici, kazao je Josipović.

Govoreći o polemikama oko komemoracije u Bleiburgu Josipović je rekao kako se zaboravlja bit, a to je da se prepozna što se dogodilo Drugom svjetskom ratu, tko je bio na pravoj, a tko na krivoj strani.

- Istina piše u našem ustavu - zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 481

Avatar million
million
10:35 22.04.2012.

Nas dezurni cedomir kamocemo se opet uzivio ... hahhahah

KT
Karika Tura
23:56 21.04.2012.

Tko će njega zatvoriti da mi je znati ? Njega i njegove izreketarene financijere? :)

LI
lidija
07:47 22.04.2012.

PODJELI PA VLADAJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije