Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipović: Neka Bajić istraži tajni ugovor Mađara i Podravke

ivo josipović u osijeku
Krunoslav Petrić/PIXSELL
08.02.2010.
u 12:19

Mislim da nije odgovorno nagađati jer je ipak riječ o velikome nacionalnom bogatstvu - komentirao je predsjednik dr. Ivo Josipović tajni ugovor Mađarske i Podravke po kojem se za Podravkin kredit jamčilo Ininim dionicama.

Očito postoje okolnosti koje nisu razjašnjene i koje se moraju temeljito istražiti. Je li riječ o kriminalnim aktivnostima ili o normalnima, odgovorit će Mladen Bajić. Mislim da nije odgovorno nagađati jer je ipak riječ o velikom nacionalnom bogatstvu – komentirao je jučer izabrani predsjednik dr. Ivo Josipović aferu s Podravkinim kreditima.

Linić: Premijerka mora reći ima li političke odgovornosti i čije
– Državno odvjetništvo mora odraditi svoj posao oko afere s Podravkom, istražiti postoje li elementi kaznenog djela, ali to nije sve što o toj aferi javnost mora doznati. Očekujem da se o svemu očituje i premijerka Jadranka Kosor i kaže ima li u ovoj priči političke odgovornosti i čije – kaže Slavko Linić (SDP). Razlog je šutnje Banskih dvora, tvrdi, činjenica “da su svi zajedno sudjelovali u svemu”.

– Najveća je odgovornost na dijelu članova Vlade, a saborsku raspravu o tome, bojim se, nećemo dobiti dok ne pokrenemo interpelaciju. To je jedini način da se u sabornici progovori o nekim stvarima – napominje Linić.

Hoće li SDP i u ovom slučaju zatražiti premijerkino objašnjenje, još nisu odlučili. O tome će se, najavio je Linić, tek raspravljati.

Pusić: Ne treba nam povjerenstveno, nego akcija DORH-a

– Ne treba osnivati istražno povjerenstvo oko afere Podravka-Ina jer je kod nas to način da se do istine – ne dođe. Povjerenstva, naime, imaju princip glasovanja i parlamentarna većina uvijek nadglasa ostale članove – kaže Vesna Pusić (HNS) te ističe kako bi u slučaju Podravke Državno odvjetništvo trebalo odraditi sav posao. Povjerenstva su, kaže, dobra kako bi se dokazalo da problem postoji, “ali u ovom slučaju jasno je da problem postoji, pa za osnivanje nekog posebnog tijela ne vidim potrebu”.

Što se tiče uključivanja tijela Europske unije u ovu aferu, Pusić ne vidi razloga za to:

– Mađarsku svakako treba uključiti. Njihov je premijer Gordon Bajnai u nedavnom posjetu Zagrebu kazao kako će dostaviti sve potrebne dokumente.

Komentara 78

BI
bigboii
14:27 08.02.2010.

Mislim da ćemo se uskoro razočarati u Josipovića. Sve to sada izgleda lijepo i krasno ali vidjet ćemo kako će obavljati posao kada bude nešto konkretno...

OB
-obrisani-
14:42 08.02.2010.

. 08.02.2010. u 14:40h avinadal je napisao/la: Zaboravih najvažnije HNS-ovce.Dragičevića i Čačića,Pusičku.To su pravi kumovi. ..................................................................................... ha ha ha ..u KOALICIJI sa HDZ-om.....ha ha ha svaka ptica svojem jatu leti..!!

PR
Protivcenzure
14:23 09.02.2010.

koliko ima od izbora?? a biće da je već oko mjesec dana... još uvijek se dijaspora ne miri što je pobjedila uvjerljivo hrvatska a ne rvatska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije