Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stop mafiji

Josipović: Možemo i moramo Hrvatsku oduzeti mafijašima

josipovic (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
30.09.2010.
u 15:12

Nogomet je jedno, a namještanje utakmica, neplaćanje poreza, neredi na terenima nešto drugo - to nije nogomet - kazao je Josipović osvrnuvši se na izjavu Zdravka Mamića.

OSIJEK - Svi mi imamo zadaću mafiji reći ne, država je ta koja mora stvoriti uvjete za dobar rad gospodarstvenika i ne dopustiti da ih pojedine tvrtke varaju otvaranjem drugih tvrtki i tako izbjegavaju plaćanje poreza - kazao je na otvorenju 13. Osječkoga jesenskog sajma predsjednik Republike Ivo Josipović.

Rekao je i da je država ta koja bi trebala osigurati tvrtkama uspješan rad, ali i plaće radnicima.

– Neću se umoriti upozoravanjem na mafiju i nezakonitosti jer je to reforma koju moramo provesti za bolju Hrvatsku – istaknuo je predsjednik. 

– Svijet je lijep i moramo iskoristiti sve što on nudi. Ne moramo reći da je Lijepa Naša zemlja mafijaša. Ona to ne smije biti! Možemo i moramo Hrvatsku oduzeti mafijašima – naglasio je predsjednik.

Osvrnuo se i na izjavu izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića koji je kazao da predsjednik "nema pojma o nogometu".

– Pošteno govoreći, ja o nogometu u usporedbi s gospodinom Mamićem jako malo znam. No, ja znam nešto drugo. Profesor sam kaznenog prava, uopće nisam govorio gospodinu Mamiću o nogometu, nego o kaznenom pravu, kriminalu i mafiji. Nogomet je jedno, a namještanje utakmica, neplaćanje poreza, neredi na terenima nešto drugo - to nije nogomet – kazao je Josipović.

Ključne riječi

Komentara 134

OB
-obrisani-
15:30 30.09.2010.

Gospodine Predsjednice...BRAVO. Vecina gradjana Hrvatske VAS moli, ucinite sve sto je u vasoj moci, trazite ako treba i pomoc EU...ali ako ne sprovedete reviziju pretvorbe i porijeklo imovine, ako ove veleizdajice ne imenujete i ne strpate tamo gdje im jee mjesto...i vi i mi cemo izgubiti domovinu. Ni vise ni manje.

AU
autoritet
15:32 30.09.2010.

Možda varaju da ne bi plaćali porez za plaće svih političara sa slike? Eto

BI
bigboii
16:29 30.09.2010.

Ivo kreni od vlastite stranke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije