Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazvao je lutkom

Josipović: Možda je preosjetljiva; Grabar Kitarović: Ne vrijeđam se tako lako

Josipović Grabar Kitarović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
23.12.2014.
u 15:06

– Ne znam kad bi netko gospodinu Kujundžiću ili gospodinu Sinčiću rekao da je lutka na koncu, oprostite, držim da se tako odnose isključivo prema ženskom kandidatu – rekla je Grabar Kitarović

Najviše bure u javnosti nakon sinoćnjeg sučeljavanja na Novoj TV izazvala je izjava predsjednika Ive Josipovića da je Kolinda Grabar Kitarović lutka dvojca Karamarko – Brkić.

Nakon sučeljavanja Grabar Kitarović je kazala da se nije uvrijedila jer takve izjave smatra dijelom političke bitke. – Ne znam kad bi netko gospodinu Kujundžiću ili gospodinu Sinčiću rekao da je lutka na koncu, oprostite, držim da se tako odnose isključivo prema ženskom kandidatu. Nisam se uvrijedila, ne vrijeđam se tako lako, shvaćam to kao dio političke bitke – kazala je Grabar Kitarović, izvijestila je Nova TV. – Ona je možda malo preosjetljiva, to je forma o kojoj uvijek govorimo, koliko ste puta upotrijebili takvu sintagmu? Puno puta – komentirao je Josipović tu svoju izjavu koju su mnogi proglasili seksističkom.

"To je sramota"

Kandidati su nakon sučeljavanja bili zadovoljni dojmom koji su ostavili, ali si ocjenu nisu htjeli dati. Kujundžić je kazao kako će ih ocijeniti "narod u nedjelju" na biralištima. Suzdržani su bili i na pitanje tko je dominirao sučeljavanjem. – Nije dominantnost uvijek pozitivna, riječ je o retorici i onome što se govori – rekao je Josipović. – Ja sam se uključivala u raspravu kad sam držala da trebam nešto reći, da imam nešto konkretno reći. Mislim da je ljudima dovoljno političkog prepucavanja i politikantstva – kazala je Kolinda Grabar Kitarović, dok je Kujundžić rekao da je on "odmjeren čovjek".

– Dojmovi su sjajni, jako sam zadovoljan što sam uspio iskazati razliku u odnosu na druge kandidate koji predstavljaju isti sustav – rekao je Sinčić nakon sučeljavanja. Kandidati smatraju da je bilo i niskih udaraca, a Kujundžić kaže da su oni normalni u sučeljavanjima. Siničić se, pak, žali da ga je Kujundžić napadao na osobnoj razini. – Mislim da je to sramota za jednog predsjedničkog kandidata. Bio je prije svega usmjeren prema gospodinu Josipoviću, a mene očito smatra nebitnim, što mu jako zamjeram – rekao je Sinčić.

>>Sučeljavanja su prošla, programi predstavljeni. Za koga biste glasali da su danas izbori?

>>Evo kako su analitičari ocijenili kandidate u sučeljavanju!

Komentara 44

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
15:19 23.12.2014.

a gdje su sad udruge za ženska iljudska prava kad precednik ovako omalovažava i ponižava suparnicu??

GO
google385
15:13 23.12.2014.

nedam svoj glas josipovicu jer se zadnjih 5 godina nije dokazao i izgledo je nezainteresirano i bezvoljno i sad se pred izbore tek aktivirao cak se ulizivo glasacima u hercegovini

CV
cvitan
15:20 23.12.2014.

To je ta" finoća i pristojnost" predsjednika na odlasku. Pritisnut argumentima totalno se pogubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije