Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori za predsjednika
Povratak na članak

Josipović je favorit, Kolinda glavni izazivač, Kujundžić iznenađenje

Za razliku od K. Grabar-Kitarović, koja nije posve autonomna u odnosima s HDZ-om, Josipović ima čistiju poziciju u ‘braku’ sa SDP-om

Komentari 92

Avatar petrolio
petrolio
11:08 09.09.2014.

josipovića u ovih 5 godina mandata nije bilo nigdje, niti je u 5 godina išta značajno napravio za Hrvatsku iako je bio na najvišem položaju u državi! i sad bi on još jedan mandat? valjda zato što zadnja 3 mjesecaa juri od sela do sela i tamo reže vrpce na dvoranama ne bi li stekao još pokoji glas birača! smiješno...

VL
Avatar franioprvi
franioprvi
11:06 09.09.2014.

Ovo vi pricajte ribama , one vam ne mogu odgovoriti

VL
DU
Deleted user
11:20 09.09.2014.

privatne ankete govore da partizan gubi u prvom krugu ZA DOM I KOLINDU

VL
Avatar marnie
marnie
11:30 09.09.2014.

Neka novinar ne brine o Kolindi, dovoljno je vidjeti tko je autor članka, i sve ti je jasno! Kolinda pobijeđuje dragi moji!

VL
CR
crocro
11:25 09.09.2014.

Pa ne može predsjednik Josipović zavarati vjernike pokušavajući im se približiti posjećujući vjerske ceremonije. Kada bi se predsjednik Josipović slučajno prekrižio na svetoj misi i izgovorio riječi: U ime Oca i Sina i Duha svetoga, od većine vjernika vjerojatno ne bi dobio podršku a niti će je dobiti. To što mu se pripisuje skoro 50% podrške, može se dodati i još 50% pa bi to bila jednoglasna podrška, ali on će svoju podršku ugledati tek uskoro kada se zatvore predsjednička birališta u Hrvatskoj. Tada slijedi bistrenje. Nadam se da će Kolinda sada, kada je završila mandat u NATO-u, konačno početi govoriti u svojoj započetoj kampanji. Najveći će problem biti disperzija glasova predsjedničkih kandidata desnice. No ipak vjerujem da će mo predjsednika ili predsjednicu dobiti u drugom krugu glasovanja i to će mo vjerojatno morati odlučiti između Kolinde Grabar Kitarović i Milana Kujundžića ako bude u kampanji. Ja poštujem predsjednika Josipovića, no mislim da neće imati dovoljno glasova za drugi izborni krug. Bez obzira što ga sada podržava pola Hrvatske prema nečijim podacima. Za mene osobno bolji predsjednici bi bili i Kolinda Grabar Kitarović i Milan Kujundžić u odnosu na sadašnjeg predsjednika kojeg poštujem. Ja sadašnjeg predjsednika koji posjećuje euharistijska slavlja, premda se ne križa i zdušno moli već samo gleda, poštujem, ali sam u uvjerenju da će biti poražen na skorašnjim predsjedničkim izborima pa taman da napišu da ima i 100 % podršku javnosti.

VL
PM
perica_mali
11:09 09.09.2014.

bilo tko, samo ne ova sitna duša lignjunska: ovaj put idem na izbore !

VL
DU
Deleted user
11:17 09.09.2014.

uzalud vam trud drugovi što drukate za izdajnike ovo je kraj komunista koji čekamo 70 godina

VL
Avatar bok
bok
11:01 09.09.2014.

Josipovic nema sanse ako Hrvati izadu na izbor i ne prepust esvoj eglasove drug(ov)ima.

VL
DD
ddh
11:32 09.09.2014.

Curic bi trebao pristupiti Josipovicevom izbornom stozeru, a ne se postavljati kao pseudo neovisni novinar. Njegovo navijanje za crvene je postalo vrlo degutantno, pa je cak prestigao i neke iz propagnadnog odjela komunista na Jutelu (HRT) poput Munizabe ili Dropca. Njegovo pisanje i piskaranje je toliko obojeno crvenom bojom i nema veze sa objektivnom stvarnoscu, a sto bi u stvari za nekoga tko se predstavlja kao "objektivni" novinar trebao biti zakon. Propaganda koju siri za njegovog idola Josipovica i njegovu crvenu partiju prelazi sve moguce granice dobrog ukusa.

VL
SV
sveznamdrugi
11:27 09.09.2014.

Moj glas ide Kolindi

VL
CI
cicibela
11:12 09.09.2014.

Gosp. Ćurić, zar i Vi vjerujete plaćenim anketarskim agencijama? Bilo bi lijepo da ste napravili analizu dosadašnje uspješnosti njihovih anketa. Kako znamo zadnjih pet izbornih ciklusa promašili su sve izborne rezultate. I sada bi mi i dalje trebali njihove anketeete shvaćati ozbiljno?

VL
Avatar Debeli14
Debeli14
11:49 09.09.2014.

Mislim da su ovakvi članci isključivo u službi lažnog pumpanja popularnosti aktualnog posvudaša josipovića. Milan Kujundžić je egotriper koji svjesno/nesvjesno radi za ljevicu i mislim da će birači to prepoznati. Na euro izborima uz malu izlaznost (dakle gdje je mogaogao sa svojom malom ekipom ostvariti puno bolji postotak nego na izborima koji će imati puno veću izlaznost) dobio je 6%. Pa šta sad misli da će dobiti više? A o Posvudašu ne treba trošiti puno riječi, njegov prvi mandart je jedno veliko NIŠTA, osim drugovanja od vardara do Sv. Gere. Čime se to on ima pohvaliti? Koja su mu postignuća? Podnosi li on izvještaj o svom radu i o radu svojih savjetnika? Potrošio je u petogodišnjem mandatu dovoljno da se završi autocesta do Siska... Najbolje ga opisuje izjava od prije par dana: "Ja sam za gospodarstvo napravio sve što sam mogao" - a to je ništa, stoga, Posvuduš - odi doma!

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:47 09.09.2014.

...uloga medija... neprocjenjiva...

VL
Avatar baracuda
baracuda
11:46 09.09.2014.

Što je Josipović? Favorit? Jel' to neko pivo? Pa taj drži sve medije pod kontrolom, a sam naručuje istraživanja. Obama bježi od njega ko vrag od tamjana. Njegovo jedinoč djelo je ZAMP.

VL
CR
crocro
13:06 09.09.2014.

Europski izbori = gem, Predsjednički izbori = set, Parlamentari izbori = meč. Predsjednički izbori = set, Parlamentari izbori = meč.

VL
MX
MXLCLGTG
11:44 09.09.2014.

predsjednicki izbori se trebaju prvo raspisati pa tek kampanja jer ovako nije fer da Josipovic vec 5 godina vodi samo kampanju i nista vise za drzavu i ne radi a narod ce na izborima reci pravu anketu i izabrati pravog kandidata ocu reci kandidatkinju.

VL
Avatar Debeli14
Debeli14
11:51 09.09.2014.

I da, jel vratio pare ježiću?

VL
ĆA
ćaćaća
15:22 09.09.2014.

ivo će stalno naručivati istraživanja popularnosti sve dok on ne bude u prednosti ...

VL
CR
CroHR123
13:15 09.09.2014.

Pravi se priča na krivim temeljima. Svi znamo da ovakve "ankete" griješe 10-15% na štetu desnice, ali se unatoč tome "analize" temelje na njima, kao da se radi o nečemu ozbiljnom. Što se tiče više kandidata desnice i tu je sve puno jednostavnije nego što se predstavlja - kako Kujundžić (ili bilo koji drugi kandidat desnice) šteti kandidatkinji HDZ-a, ako ćemo imati drugi krug i ako vjerojatno na birališta izvuče dio birača koji bi inače ostali doma?! A da, po anketama 2. kruga možda ni neće biti. haha Koji god kandidat centra i desnice uđe u 2. krug, pokupit će glasove svih onih koji nisu zadovoljni dosadašnjim predsjednikom, a takvih je daleko više od 50%. Pitanje je samo koliko će ih biti motivirano na izlazak, a za to su vjerojatno bolji kandidati koji nisu dugo u politici.

VL
ST
stefj
13:36 09.09.2014.

He, he, ovo je poprilično navijački članak. Em pokušava odmaknuti Josipovića od Milanovića, em pokušava nagovoriti Kujunžića da se ipak kandidira, em pokušava umanjiti poziciju Grabar Kitarović, te stvoriti privid nejedinstva unutar HDZ-a glede njene kandidature... Kao da se drže onog plana Barbika ili kako se već zvao, za kojeg je Josipović tvrdio da nije njegov. OK, možda nije njegov, nego su ga radili ljudi oko njega... No u svakom slučaju, situacija je poprilično jasna - mediji (uključujući državne) su pod velikom kontrolom Pantovčaka, uz njih tu su razne "nevladine" udruge, neograničena sredstva iz proračuna, sama vlada i SDP ekipa na terenu, svi oni ne biraju sredstva da Josipović izbori novi mandat. Na drugoj strani je HDZ koji nema baš neki utjecaj u medijima, te se jedino može pouzdati na rad ekipa na terenu. Budući da su mediji presudni u svemu ovome, Josipović je u enormnoj prednosti i po sredstvima prezentacije i po novcu, te će biti veliko čudo ako Kolinda pobijedi, zapravo gledamo borbu Davida i Golijata...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.