Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD MIG-A

Josipović: Imamo stare avione, ali odlične pilote

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
07.08.2014.
u 19:48

Josipović je pozvao nacionalni konsenzus o budućnosti ratnog zrakoplovstva

- Ponovno se pokazalo da imamo stare avione, ali odlične i pouzdane pilote. Čestitam pukovniku Hrženjaku na odličnoj reakciji - komentirao je predsjednik Ivo Josipović u Dnevniku HTV-a pad MiG-a HRZ-a kod Velike Gorice.

Josipović je ustvrdio da naš zračni prostor sada nije ugrožen, a borbena sposobnost traje do 2024. godine, kada istječu sve licence. Sabor najkasnije do 2016. godine treba donijeti odluku o kupnji novih zrakoplova i eventualnom ulasku u kombinacije s drugim državama, naglasio je.

- Slažem se s tim da je tu odluku trebalo možda i prije donijeti - rekao je Josipović, pozivajući na nacionalni konsenzus o budućnosti ratnog zrakoplovstva i dodajući da će razgovarati i s čelnicima oporbe jer ga zaista zanima što oni misle.

- S jedne strane to je ozbiljni financijski zahvat, dok s druge strane mogući partnerski aranžman jest nešto što ima svoju političku, ali i gospodarsku dimenziju - rekao je Josipović.

Na pitanje o odgovornosti ministra obrane pa i njega samog, kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, Josipović je rekao da upravo na tome radi stručno povjerenstvo. Dodao je da treba pričekati do kraja i vidjeti jesu li poštovane sve procedure ili je riječ o tehničkoj pogrešci te utvrditi odgovornost. Josipović je rekao kako će se u rujnu sastati Vijeće za nacionalnu obranu koji će razmotriti konačna izvješća i sve aspekte. Preliminirnog izvješća još nema.

Josipović je također rekao da trenutno nema podataka koji bi govorili u korist odluke o prizemljenju cijele eskadrile.

- Kada bi postojali podaci da borbeni zrakoplovi nisu spremni za let, ta bi odluka bila donesena, ali zasad nema indikatora - rekao je Josipović.

Komentara 77

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:01 07.08.2014.

Nije dao ostavku? Ništa od odgovornosti? Bitno je samo da se slavi u Srbu, nek' Hrvatska propada. Sramota!

DU
Deleted user
20:06 07.08.2014.

Sad se sjetio da imamo stare avione,vrlo duhovito?

Avatar NJONJO
NJONJO
20:07 07.08.2014.

imamo nova vozila i loše političare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije