Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Iznimno zabrinuta'

Kolinda Grabar Kitarović: Pad aviona poziv je na buđenje

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/8
07.08.2014.
u 12:56

- Ovaj pad MIG-a treba shvatiti kao poziv na buđenje, raspraviti i odlučiti na koji će se način ulagati u ratno zrakoplovstvo, istaknula je Grabar Kitarović

- NATO ne kaže koliko da izdvajamo za obrambeni sustav, nego samo traži da on bude učinkovit i djelotvoran - komentirala je pad MiG-a pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, Kolinda Grabar Kitarović za HRT.

- Ogroman je nesrazmjer u proračunu između sredstava koja se izdvajaju za ulaganje i održavanje. Moramo konačno početi iskorištavati sredstva iz EU fondova. Ne znam zašto se s time toliko odugovlači jer sa svakim danom gubimo novac. Iznimno sam zabrinuta kada gledam što se dogodilo u posljednjih nekoliko godina s hrvatskim ratnim zrakoplovstvom koje je bilo ponos Hrvatske u Domovinskom ratu, a danas je to hrpa željeza opasna i za ljude i zraku i za ljude na zemlji.

Foto: Snimio čitatelj

- Smatram da je to posljedica više godina zapostavljanja i neulaganja u tu komponentu oružanih snaga. Strategija obrane i nacionalne sigurnosti je zastarjela. Ovaj pad MIG-a treba shvatiti kao poziv na buđenje, raspraviti i odlučiti na koji će se način ulagati u ratno zrakoplovstvo - istaknula je Grabar Kitarović.

>> Ova fotografija je dokaz: Pilotu i na drugom MiG-u istoga dana blokirao kotač!

>> 'Hrvatski vojnici su vrhunski, moramo zadržati eskadrilu'

>> 'Nismo jedina zemlja gdje padaju avioni. Sa dva šefa ću razgovarati o ostavci!'

>> 'MiG mi se zrušil na ogradu u vrtu!' Policajac: 'Nemojte me zezati'

Komentara 231

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:06 07.08.2014.

Što vrijeme više prolazi to će Tuđman postajati sve više i više cjenjen jer on bio jedino predsjednik u 25 godina postojanja Hrvatske države sto je volio Hrvatsku. (barem malo)

AN
ANM
13:10 07.08.2014.

Pa zašto bi ova vlada i vrhovni zapovednik ulagali u obranu kad im je cilj suprotan!?

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:31 07.08.2014.

Nažalost, upravo je to i namjera ove Vlade... Da potpuno zapostave naše obranbene potencijale... Ministre Kotromanoviću očekujemo Vašu ostavku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije