Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan HRM-a

Josipović: Doktrina OS RH sve veću pozornost polaže moru

'Croatia's President Ivo Josipovic briefs the media at the historic Hofburg palace in Vienna July 9, 2012. Austrian President Heinz Fischer signed the EU membership accession treaty for Croatia today
Reuters/PIXSELL
15.09.2012.
u 15:19

Vrhovni zapovjednik najavio je kako Hrvatska neće kupovati nove vojen zrakoplove nego će stari ići na remont, ali manjim intenzitetom

Ivo Josipović, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, na proslavi Dana HRM-a u Podgori istaknuo je kako se pred HRM u miru postavljaju nove zadaće vezane za očuvanje sigurnosti, nadzor granice i ZERP-a te spremnost da se suprotsave različitim katastrofama.

Komentirao je kako je nedavna odluku Vlade o gradnji pet ophodnih brodova za potrebe obalne straže dobra vijest.

- Sasvim je sigurno da u miru doktrina naših oružanih snaga i naše obrane u dobrom dijelu seli prema jugu, prema moru. S većom pozornošću ćemo morati paziti naše granice i sudjelovati u kolektivnoj sigurnosti u okviru NATO-a - istaknuo je Josipović.

Zapovjednik HRM, kontraadmiral Ante Urlić naglasio je kako je stalna budnost na moru jamstvo nacionalnog suvereniteta.

Josipović je u Podgori nakon proslave Dana HRM-a najavio kako će zbog gospodarskih poteškoća vojni zrakoplovi vjerojatno biti upućeni na remont, umjesto nabavke novih.

Na novinarsko pitranje hoće li se za obnovu Oružanih snaga RH kupovati novi zrakoplovi, odgovorio je kako ćemo ih obnavljati, ali manjim intenzitetom. - Sigurno ćemo očuvati sposobnost, vrlo vjerojatno remontom - rekao je Josipović što će se odlučiti vrlo brzo. Što se tiče brodova Hrvatske ratne moranrice priznao je da su stari, ali je dodao da su ljudi su sjajni.

 

Ključne riječi

Komentara 24

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
15:36 15.09.2012.

moramo jako paziti da nas ne napadnu talijani....sa svom tom silom prijetnji iz dana u dan kojima prijete ujedno, ne možeš niti na miru komentirati na portalu od svih tih talijana koji spamiraju

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
15:45 15.09.2012.

tko nam je neprijatelj? sardelice ili agresivci sa istoka, koji četnike za predsjednike biraju?

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
15:34 15.09.2012.

aha....opasnostz prijeti sa mora? na koji to način? istok su "prijatelji"??????? ovaj je normalan? on se razumije u nešto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije