Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljan

Josip Leko: Podržavam Čačića, no neke njegove odluke nisu dobre

'22.10.2010., Zagreb -   Hrvatski Sabor, Josip Leko SDP bivsi predsjednik Povjerenstva za sukob interesa. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anić/PIXSELL
25.05.2012.
u 17:48

– Nema ni jedne pravne ni demokratske institucije u Hrvatskoj koja kontrolira Bajića kad nešto ne čini. I to je problem – smatra Leko

– Zadovoljan sam s Bajićem, s onim što čini s državnim odvjetnikom. No, nema ni jedne pravne ni demokratske institucije u Hrvatskoj koja kontrolira Bajića kad nešto ne čini. I to je problem. Morat ćemo tražiti rješenje za to. Treba se specijalizirati neko saborsko tijelo, ne može nitko drugi biti nadzor nad tijelima koja su nezavisna, tu funkciju mora preuzeti Sabor – komentirao je rad glavnog državnog odvjetnika na Soundsetu Josip Leko, potpredsjednik Sabora i predsjednik glavnog odbora SDP-a.

Osvrnuo se i na rad Hrvatske narodne banke.  

– Nisam financijaš, ali čini se da smo mogli bar malo utjecati na to da monetarna vlast više sudjeluje u kreiranju i zaštiti nacionalnih interesa. Nisam zadovoljan s radom Rohatinskog, kao ni njegovih prethodnika – rekao je. Dodao je da podržava Radimira Čačića, no ipak smatra kako neke njegove odluke nisu dobre.

– Ne podržavam sve njegove odluke. Važno mi je znati je li odluka u svrhu zapošljavanja, zaštite radnih mjesta ili je samo u funkciji investicije – kazao je Leko.

Komentirao je i promjene na čelu HDZ-a.

– Ne bih "gatao" koliko će na svojim saborskim funkcijama ostati Vladimir Šeks i Jadranka Kosor. Imamo standard u Saboru za imenovanja u razna tijela i potpredsjednike. Ako klub HDZ-a u skladu s tim standardima dogovori s opozicijom da će mijenjati sastav, parlamentarna većina neće imati ništa protiv – zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:58 25.05.2012.

LEKO !!! Cacic je kriminalac !!

OB
-obrisani-
21:32 25.05.2012.

Pravosudne organe itekako treba dobro nadzirati, po potrebi vršiti opozive, da se ne svrstaJU na jednu stranu.....pa onda ona podštapalica \"niko nije nedodirljiv\", osim onih uz koje se svrstalo, pada u vodu

DU
Dudek
22:04 25.05.2012.

Leko bio neko sad si obiöno lupetalo u vinogradu.Dobro si oznat po tvojima pametnim izjavama.Žalostno je da mi imamo samo teoretčare u vladi, Viš znanja ima jedan seljak koji vodi svoje domaćinstvo i nije u minusu.Kod njega svi rade a nitko ne krade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije