Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SESTRE

Još tri osobe zaražene ebolom hospitalizirane u Španjolskoj

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.10.2014.
u 13:19

Medicinska sestra prva je osoba koja se zarazila ebolom izvan Afrike tijekom aktualne epidemije

Još tri osobe hospitalizirane su u Španjolskoj nakon zaraze ebolom, objavili su zdravstveni dužnosnici u Madridu dan nakon što se istom bolešću zarazila i medicinska sestra u tamošnjoj bolnici, prenosi RT. Sestra (44) je prva osoba koja se zarazila ebolom izvan Afrike tijekom aktualne epidemije.

Dužnosnici su rekli da su osim sestre hospitalizirani i njezin suprug, još jedan medicinar te putnik koji je bio u jednoj od zapadnoafričkih zemalja u kojima hara ebola. Oko 22 kontakata medicinske sestre identificirano je te su pod kontrolom, objavili su dužnosnici na današnjoj konferenciji za medije.

Medicinska sestra navodno je pomagala u liječenju španjolskog misionara i španjolskog svećenika koji su se zarazili u zapadnoj Africi i umrli nakon povratka u Španjolsku.

 

>> Znanstvenik koji je otkrio ebolu: Ovo je katastrofa

>> Medicinska sestra iz Španjolske prva zaražena ebolom izvan Afrike

Komentara 2

KA
kantalonac
21:21 07.10.2014.

Ovo bi nas moglo malo prorijediti-

DU
Deleted user
14:00 07.10.2014.

Prestrašno. Toliki se ljudski i novčani resursi rasipaju na ratove, na političare, na gluposti, a boleštine, neimaština, bijeda, se šire brzinom svjetlosti. Sve je podređeno interesima nekolicine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije