Naslovnica Vijesti Hrvatska

Još su i dobro prošli: Evo kolika je maloprodajna cijena pića koje je šeikovo društvo naručivalo

Ista pića višestruko su skuplja u barovima Saint Tropeza, Monaca i Mikonosa u kojima bogataši puno češće gostuju nego u domaćim elitnim lokacijama
12. lipnja 2019. u 15:28 30 komentara 11239 prikaza
šampanjac
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Iako će većina Hrvata pomisliti da je dubrovački Revelin 'oderao' šeika zapravo je društvo koje je pilo iznimno skupa pića dobro i prošlo.

Jahta šeika Hamdana bin Zayeda bin Sultana Al Nahyana Nisu imali za platiti Detalji luksuzne zabave: Što su sve bogataši popili u dubrovačkom klubu za 50.000 eura

Naime, pili su Armand de Brignac Rose kojeg su plaćali po 8000 kuna po boci, a njegova cijena u maloprodajnim online kanalima je čak 370 eura, odnosno oko 2800 kuna.

Naručili su i nekoliko boca Armand Brignac Magnum kojeg su platili u Revelinu po 11.500 kuna dok u maloprodaji ta boca stoji čak 800 eura, odnosno oko 6000 kuna. Sličnu stopu marže ugostitelji su ostvarili na prestižnom izdanju Armand de Brignac Methuselah, koja sadrži šest litara šampanjca. Revelin im je naplatio 120 tisuća kuna, a u maloprodaji ista boca stoji 8000 eura, odnosno ravno 60 tisuća kuna.

račun i Revelina | Autor : 24 sata Foto: 24 sata

Uobičajeno je da se nabavna cijena boca od one prodajne razlikuje i nekoliko puta, obzirom da su u konačnu cijenu uključeni i svi porezi, nameti, plaće i troškovi. Da cijene nisu neubičajeno visoke pokazuje i cijena vode i ostalih alkoholnih pića koje su u prosjeku onih u zagrebačkim klubovima.

račun od 50 tisuća eura Tko je bogati šeik čije je društvo napravilo skandal u dubrovačkom klubu

Ista pića višestruko su skuplja u barovima Saint Tropeza, Monaca i Mikonosa u kojima bogataši puno češće gostuju nego u domaćim elitnim lokacijama.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Galapa:

  Da je fukara u njihovoj domovini popila pivicu sad bi im taj isti princ odsjekao glavu...

 • Avatar Ayatollah of Rocknrolla
  Ayatollah of Rocknrolla:

  Da su lefte jos na vlasti sve bi to bilo jeftinije i svi bi opet vise zaradili a i Beograd bi dobio svojih 50%. Pa od necega se mora zivjeti.

 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  Ako su te nabavne cijene tocne, onda moram priznati da taj Revelin i nije bas neko skupo mjesto. Uobicajeni mark-up na alkoholna pica je najmanje 100%, cak i u najjeftinijoj birtiji. Na samo malo boljim mjestima to se penje na ... prikaži još! barem 200%. A seici, da su barem ikad bili u Bosni naprimjer, znali bi da "beg nije cicija"... Umjesto da ostave barem 5000 eura napojnice na taj racun, oni se cjenjkaju oko sasvim razumne cijene! Slijedeci put, treba ih zaustaviti odmah na Otrantskim vratima...