Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Tko je bogati šeik čije je društvo napravilo skandal u dubrovačkom klubu

58-godišnji princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan prijestolonasljednik je UAE i vladara Abu Dhabija te zamjenik vrhovnog zapovjednika Oružanim snagama UAE
12. lipnja 2019. u 14:25 23 komentara 9936 prikaza
Foto: Profimedia
Pogledajte galeriju 1/5

Gosti, pristigli u Dubrovačku luku Gruž sa jahtom 'Yas' jednom od najvećih jahti na svijetu dužine 141 metar, koja je u vlasništvu emira UAE šeika Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, a njome se često služi i njegov sin princ Mohammed, izazvali su aferu u Culture Cub Revelin odbivši platiti račun od 50 tisuća eura.

Jahta šeika Hamdana bin Zayeda bin Sultana Al Nahyana Nisu imali za platiti Detalji luksuzne zabave: Što su sve bogataši popili u dubrovačkom klubu za 50.000 eura

Naime, Dubrovački dnevnik je pisao kako je "ekipa s jahte Yas pohitala je u subotu navečer u Culture Cub Revelin, popularni klub u staroj gradskoj jezgri. Jedan od prijatelja princa Mohammed proveo je večer časteći hostese skupocjenim šampanjcem, a kada su se tome zbrojile litre alkoholnih pića koje je društvo popilo, račun je dosegnuo 50 tisuća eura."

račun i Revelina | Autor : 24 sata Foto: 24 sata

Jedan VIP uzvanik koji je trebao platiti je odbio platiti račun za piće hostesa pa je u cijelu priču s naplatom računa došla i zaštitarska služba, a potom i policija koja je mlađeg muškarca, čiji identitet policija nije htjela otkriti, privela u postaju, a on je potom uz pomoć drugih gostiju platio račun koji je premašivao 375 tisuća kuna. Nitko ne želi izaći u javnost sa informacijom tko je zapravo boravio na toj jahti, da li je to bio sam princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan ili njegovi predvodnici koji dolaze snimati teren prije njegovog dolaska. Sve se više u javnosti špekulira da je na jahti bio princ Mohammed s obzirom da je teško vjerovati da bi prethodnica dolazila upravo tom jahtom koju koristi samo princ Mohammed.

Jahta šeika Hamdana bin Zayeda bin Sultana Al Nahyana NAVODNO SE POPILO NA LITRE ALKOHOLA Milijarderi u dubrovačkom klubu odbili platiti račun od 50.000 eura, pa završili na policiji?

58-godišnji princ Mohammed bin Zayed Al Nahyan prijestolonasljednik je UAE i vladara Abu Dhabija te zamjenik vrhovnog zapovjednika Oružanim snagama UAE. On se smatra pokretačkom snagom aktivističke vanjske politike UAE i vođa je kampanje protiv islamističkih pokreta u Arabiji.

Zbog lošeg zdravlja predsjednika UAE Sheikh Khalifa bin Zayeda, princ Mohammed bin Zayed preuzeo je većinu predsjedničkih javnih poslova države i svakodnevnog odlučivanja o emiratu Abu Dhabi kao krunski princ Abu Dhabi i stoga se ponekad smatra de facto vladar UAE-a.

Dubrovnik: Superjahta vladara UAE boravi u luci Gruž ima i bazen Superjahta stigla u Dubrovnik, među 10 je najvećih na svijetu

Mohamed bin Zayed Al-Nahyan je treći sin Zayeda bin Sultana al Nahjana prvog predsjednika UAE i vladara Abu Dhabija.

Iako je teško procijeniti bogatstvo prijestolonasljednika, špekulira se kako je njegova obitelj ima bogatstva u vrijednosti preko 150 milijardi USD, a princ Mohammed sam više od 30 milijardi USD. Princ Mohammed, poznat i kao MBZ, živi u velikom kompleksu palača u Abu Dhabiju, u blizini predsjedničke palače Al Bateen.

1 / 7
Superjahta "Yas" vezana u luci Gruž
'Mali' nametnik
Ulazeći u automobil primijetila je nešto neobično u vratima: Kada je shvatila o čemu se radi, preuzeo ju je strah
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
 • jukicam8:

  A kod njih nema pića bar javno, a ispada da su notorni alkoholičari, a vjernici Islama, koja smijurija.

 • Avatar TheJack
  TheJack:

  Nije li njima zabranjeno alkohola piti i derneciti po kuplerajima?

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  Neka mu fina blokira račun, njega i osoblje bez pardona deložira sa jahte, jahtu zapečati i proda na tajnoj dražbi viđeno kupljeno nekom tamo zamjeniku načelnika opčine a poslje ju on daruje svojoj babi a baba unuku, otprilike tak nekak, ... prikaži još!k, mislim kod nas je sve moguće ako mogu taslačit sirotinju mogu i princa, šta si ovaj princ umišlja da je kod kuće, Hrvatski zakoni moraju se poštivat i vrijede za sve isto, sreća njegova da nije 45-a rešili bi mi to puno brže i efikasnije.